Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Letört ágak 2.

, 378 olvasás, Mirian , 0 hozzászólás

Gondolat

"A csoda itt lakik bennünk…" erről olvastam valahol. Meglehet, de szerintem van, hogy alszik, s nekünk kell felébresztenünk.
Túlélők vagyunk és utunkon magunkkal visszük azt a sok élményt, megtapasztalást, bánatot és örömöt egyaránt. Ezek mind folyamatosan átrajzolják a bennünk élő képet a világról, az életről, mint egy kéreg a fán, úgy változik évről-évre bennünk a "csoda".
Láttam már sok fát, melyről egy vihar letört ágakat. Láttam halálát olyan terebélyes csodáknak, melyek égig értek, mégis volt felsőbb hatalom, mely megsemmisítette őket… Ám, láttam csorbult ágakat, melyek meglehet, hogy csak vékony szálakon kapaszkodtak a törzshöz, a kiindulóponthoz, de láthatóan Éltek. Tavasszal ugyanúgy születtek élénk rügyek rajtuk, ugyanolyan életszerűn bontogatták levélzetük, mint a többi ág. Bizonyítva életkedvük, a leggyönyörűbb virágok rajtuk nyíltak, s így fordultak a nap felé, mert élni akartak. S bár ehhez kevesebbet, csekély esélyt kaptak a sorstól, mint a többi ág, mégis elkápráztató volt, ahogy ragaszkodtak az élő világhoz.
Láttam már több olyan embert, akit nem lelkileg csonkított meg az élet, hanem testileg szenvedtek el visszafordíthatatlan veszteséget. Ha utamon közel kerültem hozzájuk, legfőképp a csoda sugárzott belőlük. Az életszeretet olyan csillogással vette körül őket, melyből még én is feltöltődtem. Vajon, honnan az erő, honnan a szellemi táplálék, vagy tán ennyire kódolt bennünk az élni akarás?
Kellenek a szomorú pillanatok, igen, szükség van a bánatra, a fájdalomra, hogy legyen jó mély az a szántás szívünkön, legyen igazi a szorítás, ha élünk, ha átélünk valamit, amiért végül a meleg borzongás könnyei elerednek. Igen, szerintem élni kell, megélni, s erről tanít bennünket az élet végig, amíg képességeink engedik, amíg képesek vagyunk visszanézni, honnan indultunk. Mélyen tudnunk kell, éreznünk, tartozunk valahová, tartozunk valakihez, valakinek, ezért az életért.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Ez+az
· Írta: Mirian
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 6
Regisztrált: 0
Kereső robot: 9
Összes: 15

Page generated in 0.0457 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz