Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Valami haldoklik

, 203 olvasás, heartbeat , 0 hozzászólás

Halál

Nem könnyű szikra lenni és meleget csinálni, felmelegíteni és melegen tartani. Párna lenni a fej alatt, a beteg fej alatt, a daganat tollpihéken nyugszik. Nem könnyű fájdalom lenni, marcangoló, lassú pusztító, aljas romboló. Nem könnyű gyógyszer lenni, egy esély, alattomos biztató. Nem könnyű tű lenni, vénába karmoló. Nem könnyű kéz lenni, remegő, nyújtózkodó.

Terpeszkedik a tekintet a plafonon, pókhálóba kapaszkodik, báb lesz, mumifikáció. Üveges, mint a dinsztelt hagyma, majd megbarnul, ha odaég. Odaég, ha nem figyelsz rá, elveszti trükkös fényét. Tompa és matt, elsötétül a világ alatt, egy szempillantás a pókhálóba tapadt.

Megrepedt pohár, nem jár érte borravaló, lepattant a széléről a védelem, véresre vágja ajkad, gúnyoló. Én vagyok a véredben a bűn, lefutok markáns álladon, kárhoztató. Tetten fogsz, letörölsz ingujjaddal, maradvány leszek, halandó. Szerelem, félelem, búslakodás, kényelem, nem számít már, ha szivárványlétrán állsz, énvelem.

Az éremnek két oldala van, végtelen. Elgurul, ha a halál megpörgeti, féktelen. Paradoxon, oximoron, irónia, habzó halom. Eufemizmus és kakofemizmus, tűnjetek el, nyers leszek, uralkodó.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Halál
· Kategória: Ez+az
· Írta: heartbeat
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 317
Regisztrált: 1
Kereső robot: 24
Összes: 342
Jelenlévők:
 · arttur


Page generated in 0.4572 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz