Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: A pillanat fontosságáról

, 472 olvasás, Válóczy_Szilvia , 2 hozzászólás

Elmélkedés

Az élet pillanatai sorsunk képkockái, azok a lehetőségek, melyeket átélünk. Ezek a lehetőségek magukba foglalják a választást, azt, hogy az adott időben merre akarjuk tovább életünk irányát. A jelen ajándéka, mely tulajdonképpen tőlünk függ, hogyan fogadjuk. Nem becsülhetjük le, mert magában hordozza a mindent, a jót és a rosszat is. Csak rajtunk áll, miként fogadjuk, és milyen esélyt adunk neki, s önmagunknak.

Minden pillanat a maga idejében szép és tiszta ragyogása csak akkor éri el igazi értékét, amikor meg kell történnie. A pillanat az isteni körforgás fontos része. Az emberek szívében lévő reményeket összefogó halmaz, mely önmagában hordozza az elmében megbúvó csendességet.

A pillanat ad, egyúttal el is vesz, ha az ember ezt akarja. Csak lássa meg a mögöttes rendet, az összefüggést, mi miért alakul úgy, ahogy. A pillanat olyan energia, melyet az ember irányít, s egyúttal ő is hozza létre önmaga akaratából maga köré, legyen az céltudatosság, sodródás vagy közömbösség.

De a pillanat fontos. Fontos, mert általa tanulunk, s a pillanat hozza el szívünkbe a szerelem édes ízét is. A pillanat korbácsol, éppen úgy, miként fájdalmat adtunk. A folyamat nem szűnik meg. Állandó, akár a változás, s csak rajtunk múlik, mi mindent hozunk ki egy pillanatból, s mit indítunk útjára akaraterőnk segítségével. A pillanat értéke éppen ezért felbecsülhetetlen. Rajtunk múlik, hogyan éljük át, mosollyal, vagy könnyekkel.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Ez+az
· Írta: Válóczy_Szilvia
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 138
Regisztrált: 1
Kereső robot: 14
Összes: 153
Jelenlévők:
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.3926 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz