Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Szerkesztőt keresünk!

, 1490 olvasás, secondEduard , 39 hozzászólás

Paródia

Szerkesztőt keresünk!

(újsághír a Klikk c. bulvárlapban)

Egy magát megnevezni nem kívánó irodalmi portál szerkesztőt keres. Munkatársunknak sikerült megszereznie néhányat a jelentkezési levelek közül. Ebből adunk most ízelítőt.

Kedves Szerkezstöség!

Drevenkárné Petrencei Lószekeres Ilonka vagyok és a szerkezstoi álásra jelentkezek. Nagyon megbizható vagyok, amikor az ovodába dogoztam, akkor is mindig rámbízták a gyerekek kiránduló pénzét. A kocsmába is. Nagyon peciz vagyok és nagyon becsületes vagyok. A munkájára igényes, és felelősségteljesen végzi azt. Na azt nagyon végzem én is. Nagyon szeressem az áemeffet és nagyon jól tudok hejesen írni mer én szerkesztőnek születem. Sok a szabad időm mer most épen mukanélküli vagyok és érdeklődök, hogy menyit tudnának fizetni? Nagyon komojan gondolom eszt, légyszíves kedves szerkezstöség írjál, hogy mikor és hova mennyek dolgozni.

Üdvözletel: Ilike

*

Tisztelt Szerkesztőség!

Régi AMF-tag vagyok, 1986-ban regisztráltam az oldalon Fondator62 néven. Jól ismertem még az oldal alapítóját, Kellér Dezsőt, de szüleim baráti kapcsolatokat ápoltak Tóth Árpáddal, La Fontan-nel és Leonyid Brezsnyev akkor még Londonban élő lányával, Irinával. Egész életemben egyenes és nyílt voltam, soha nem hazudtam senkinek. Jártam a Marson is. A Chicago-i Egyetem finnugor szakának elvégzése után költészetet és irodalmi portál szerkesztést tanultam a Fokvárosi Barack Obamáról elnevezett Pablo Neruda Egyetem bölcsészkarán. A negyedik doktori címemet Shanghaiban szereztem, mint revűtáncos. Mivel jelenleg Ottawában élek és fenyőfa kitermeléssel foglalkozom, rengeteg szabadidőm van a rengetegben, a szerkesztési munkát szívesen vállalom. Kérem, értesítsenek.

Dr Barangó Kazmazár, irodalmi fenyőszakértő és hettitextológus

*

Kedves Szerkesztők, Sziasztok!

Én vagyok Jucika, remélem, megismertek. Tudjátok a flower-rose-flower a nicknevem. Miért ez lett a nicknevem? De ezt már elmondtam, ti kis butusok! Na, szóval jelentkezek én is szerkesztőnek, mivel sok a szabadidőm, és helyesen írok. Meg tök jó buli ez, legalább most majd jól kitiltom azt a szemét deckertoble-t, meg a masserszuppel-t, amiért megszólták a verseimet. Hát a ku… a anyjukba elmennek, mi az, hogy az én versemnek nincs tartalma, meg hogy nem jó a ritmus? Majd akkor most lesz alkalmam az összes ellenségemet kitiltani innen örökre, mert ez már nem állapot, hogy nekem kettest adnak, meg nem szólnak hozzám, azt közben a mutyukájuk verse meg az egekben van! Amúgy az irányelveitekkel teljesen egyetértek, én aztán tudom, mi az elfogadható mű. Megmutatom a legújabb versemet, még nem küldöm be, mert remélem, ezt már én magam fogom majd elbírálni!


Egész héten szerkesztek,
sokat írok sorokat, lapokat,
és alkotok nagyokat,
összeszerkesztek hetet-havat.

Ha néha megszáll a gondolat,
Költőként elhagy egy sóhaj,
Főszerkesztőként is landolhatnék,
Talán ez nem is nagy óhaj!

Csókollak benneteket: Jucika (fower-rose-flower)

*

Sziasztok!

Megint elutasításra került az a versem, amiben kinyilvánítom erős politikai véleményemet, miszerint ma az a politikai párt lehet csak a menő, aki… de ezt úgysem értitek, hiszen állandóan visszalökitek a verseimet! Innentől kezdve kössünk kompromisszumot. Elmegyek hozzátok szerkesztőnek, és így nem kell többé bajlódnotok a verseimmel, majd én megmondom, hogy melyik jelenhet meg és mit kell elutasítani! Megbízhattok bennem, láthatjátok, hogy soha nem írok hülyeségeket. Ha elvállalom a szerkesztést, cserébe csak azt kérem, a kedvenc politikai pártom logóját és jelmondatát írjátok ki a főoldalra. Szerintem nagyon jól járnátok velem, jól gondoljátok meg!

Üdv.: Haránti Csíkos Herkó

*

Kedves Szerkesztők!

Olvastam a szerkesztői álláspályázatot, de most nem ezért írok. A legutóbbi versem elutasításra került, emiatt átírtam. Szeretném, ha megnéznétek így az átírt formájában is és kedvezőbb elbírálás alá vennétek. Íme!

Ja, azt elmondom, hogy továbbra is 18 éven felüli kategória, de most már nagyon enyhe lett, és a kissé durva szavakat is kipontoztam. Na, itt van.

ma hajnalban láttam magam előtt
megfogtam lágy haját
s húztam csutakoltam bőrét
ahogyan ő mellei közt hagyta
miközben két lova csak b…

tizenhat éves és fogai tündék
a mezőn ül, mellette kasza
nyomában futnak az ürgék
kezében a béres f…
ó, a béresnak a f…

belehajkoltam testének üregébe
s láttam még 14 sincs talán
nyelvemmel felcuppantam végre
s nem szállt a bátorságom inába
bele-belemarkoltam ebbe a p…
belenyűveltem-nyamtam a p…
hű, a p…

Azt hiszem, versem e formában teljesen semleges, nem pornó, ahogyan írtátok, és nem is sért közerkölcsöket. Itt ragadom meg az alkalmat, miután láthatjátok, mennyire jól és kifinomultan írok, hogy szívesen besegítenék a szerkesztői munkába is. Eléggé meg tudom állapítani, mi való az oldalra és mi nem. Azt hiszem, ebben verhetetlen vagyok.

Üdvözlettel: Kemény Szilárd (alias: erzem_a_borod_illatat)

*

Aggyon az Isten!

Pista bácsi vagyok, bisztosan emlékesztek még rám, én voltam tavaly az Irénke postással a trágya közepén, mikó táncótunk, oszt ránk szakatt a függöny. Na, hogy ba… a meg a kutya, azé írok, mer én má nyugdíjas vagyok és olvastam, hogy szerkesztőt kerestek. Hát az én kis nyugdíjam lóf… t nem ér, biz jó lenne egy kis mellékes, mer mán a disznókból se lehet megélni, hogy szakadna rájuk az kiba… tt ótvaros téesztető, úgy ganajostól. Na, mivel én má itt írtam egy jó drámát, gondótam, hogy benfentes tag vagyok, oszt így simán megkapom eszt a szerkesztői állást. Nem kérek én sokat, még az is jó lenne, ha néha adnátok egy kismalacot, vagy megvennétek a kukoricát az állatoknak. Vagy a kedves főszerkesztő úr hozhatna néha egy két zsák száraz kenyeret, meg krumplihéját, mer azt is szeretik ám a disznók. Oszt ezeket nem is kell egész nap etetni, úgy hogy lenne időm szerkeszteni bőven. Írni igen jól írok, a magyar nyelvet is rettentően szépen művelem, hogy a virágcserépbe burkolt nagyalföldi zsiga ba… a telibe azt a jó édes kutyának a fa… Na, jó van má, jó! Nem mindenki szereti ezt a szép beszédet, a lényeg az, hogy írjátok meg gyorsan, mikó is kezdhetek, meg hogy mit kell beküldeni. Hajaj, én itt olyan szerkesztőtök leszek, ba… a meg a szomszéd kutyája, amilyen még sose vót!

Álgyon az isten benneteket!

Pista bácsi

*

Tisztelt AMF Szerkesztősége!

Dr Lópataky Richárd Ernő Eugén Balambér vagyok, háromdiplomás sebészorvos, terepen kiképzett irodalmár, ó-szanszkrit néptolmács. Ortopéd urológus, Neptunusz-szakértő. A meghirdetett állásra jelentkezem. Gyors- és gépírói végzettségem van, A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K és Q kategóriás vezetői engedélyem, az angol nyelvtudásom a Királynőével vetekszik, felsőfokú British Airways nyelvvizsgával rendelkezem. A BME matematika-informatika-szövegszerkesztői szakán cum laude végeztem 2008-ban, valamint tavaly az Országos Egyetemi Tanulmányi Versenyen első helyezést értem el költészettanból és mai modern verskritikából. A Szentpétervári Natalja Ivanovnáról elnevezett Puskin Intézet Abszurdicheskij Abstrakt Idiotov tagozatán az első díjat nyertem el a "Bábocská, bábocská" c. versemmel, melyet a Magyarországi Lepkegyűjtők és Pillangóvadászok Egyesülete is különdíjjal jutalmazott.

Bábocska, bábocska
repülj onnan hova tovább,
mi szél ereszt, s fakó kaján,
ne tűnj tovább majom banán.

Pillangó itt, vezérelt selymed,
megdömper - alá állasz,
ha rájössz, mekkora faszság ez,
- dömdöm - leesik az állad!

Mindezeken kívül emelt szintű matematika érettségi vizsgát tettem le, amelyen a fő kérdés a következő volt:

Egy irodalmi portál firkafalán jelenleg 7 ember tartózkodik. Ebből 2 keresőrobot. Három ember nő, és 4 nő emberként tartja számon azt a két embert, akik most nincsenek jelen. A robotokat kizárva az 5 személyből 1 növésben van, tehát ő is nő, valamint a szám szerint meg nem nevezett férfiak soha sem hazudnak. Az egy növőből és a 4 nőből valójában csak 3 fő van jelen, de ebből kettő hazudik. Kérdés: ki írta ki a firkára a következő szöveget? "Ha nő lennék, mindig igazat mondanék, de nem mondom meg, hogy hány óra van."

Miután megfejtettem, hogy a firkafalra író csakis magyar állampolgár lehet, a jutalomfalatokon (zsíros csontocskák) kívül még egy zsák apróra morzsolt műanyag nokedlit is kaptam ajándékba.

Amennyiben elnyerem a szerkesztői pozíciót, a következő terveim, elképzeléseim lesznek.

- Szigorú cenzúrát vezetek be, csak az MTA által előzőleg jóváhagyott művek kerülhetnek fel az oldalra.
- Maximálisan elfogadom a szerkesztőség irányelveit, irány az elv. Erre vonatkozóan majd útmutatást kérek. Őrült okos vagyok.
- Szeretem az AMF-et, borzasztóan sok a szabadidőm, nem tudok vele mit kezdeni, megveszek az unalomtól. Sokszoros doktor vagyok.

Továbbá, közlöm, hogy tökéletesen ismerem a magyar helyesírást, fejből tudom az összes nagy magyar költő összes versét, valamint bármikor szabadon idézem az eddig az AMF-en megjelent valamennyi művet. Szabadidőmben Bartók Bélával zenét komponáltunk kosa, gyemant, Aron, hegedu és quentin verseire. Marisom és soulkeeper műveire Aram Hacsaturján írt metaszintaksztikus szimfóniát. A megzenésített műveket oboán, furulyán, szaxtrotton, fagotton, megabotton, megabájton és az asztalon adom elő, minden óra óra tizedik percében. Fabatkán kísér Dzsipszi Lakatos Aladár és népi zenekara, felező tizenkettesben. Amennyiben megkapom a szerkesztői állást, úgy Szörényi Leventével és Presser Gáborral alapból megzenésítjük az AMF Alapszabályzatát.

Szerkesztői tevékenységemtől igen gyors munkavégzés várható, mivel vakon gépelek, ugyanis pár napja kikapcsolták nálunk az áramot, és amúgy is pincében élünk, aminek nincs ablaka. Szerkesztői munkám mellett szívesen vállalom bárki zsírleszívását, orrleszívását, ortopéd lúdtalp-helyreállítását, valamint a sajgó lélek kategóriában pszichológiai szaktanácsadást is nyújtok.

Maradok tisztelettel:

Dr univ. prof. Kittenberger Lórántffy Zsurmó, született Bordorváriné Strasszer Lóra Rárántó Aranka, nőgyógyász-neurologós-idegbeteg szakorvos
rendel: H - P: 8-16, Szo: 9-12

Ha valami nem világos, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét! Különben meg napi 3x 1, este, lefekvés előtt.

*

Kedves Szerkesztőség!

Babits Mihály vagyok, magyar költő. Az AMF irodalmi portálra jelentkezem szerkesztőnek. Ezidáig sajnos versem még nem jelent meg itt, mert mindet elutasították plágium miatt. A szerkesztéshez azonban kiválóan értek, úgy gondoltam, Ady Endre barátommal együtt vállalnánk el ezt a remek feladatot.

Üdvözlettel: Babits Mihály

*

Sziasztok!

Pista bácsi kutyája vagyok, hogy ba… ná meg a rezet a Pista bácsi! Hallottam, hogy szerkesztőt kerestek, úgy hiszem, nem kell többször is elugatnom, hogy nálam jobbat nem is találnátok! Teli vagyok szabadidővel, és kenem-vágom a netezést. Jól és helyesen írok, hamar leugatom azt, aki bunkó módon viselkedik. Nem kérek pénzt a munkámért, nekem nincs rezsiköltségem, a bundám télen-nyáron fűt. Lelkesen, szolgamódra végzem a munkámat, és csak nagy melegben lihegem túl a dolgokat. Messziről kiszűröm a politikai verseket, a pornográfiát, és a káromkodásokat, hogy ba… a meg a jó k… a anyját a Pista bácsi tehene! Ha gubanc van, ugatok, és ettől meg szoktak ijedni, ergó, nem fogom be a pofám! Ha engem bántanak meg, vonyítok, és ezt akár hangfájlban is beküldöm. Ha három napig éhezek, a munkám akkor is precíz és pontos: ugatok, marok, harapok, ha nekem nem tetsző durva dolgot látok, és simulékony vagyok éhesen is, ha a szeretetet érzem magam körül. Nem diszkriminálok, nem számít nálam a stílus, a forma és a műfaj sem: azt fogadom el, ami mindenki számára emberi és művészi érték. Ezt ösztönösen, az orrommal el tudom dönteni, bízzatok a szaglásomban! Mint kívülálló, messziről felismerem, ki az igazi ember, és ki nem az. Több, mint 30 ezer különböző szagot ismerek fel, félhomályban látom azt, amit mások napfénynél se jól, tudom használni a klaviatúrát és ráérek mindig. Hát nem én kellek nektek? Egy aranyos kutyuli. És megígérem, hogy nem káromkodok, mint a gazdám, Pista bácsi, hogy ba… a őt telibe a ménkű meg a postás aberrált kutyája! Motivációs levelemben megemlítem a moslékot, a száraz kolbászt és a csülökcsontot, de ezek nem alapfeltételek, és azt hiszem, a többi jelölt ennél jóval többet kér. A VAÚÚ c. versemet nem beidézve maradok hű portálőrzőtök.

Vüdvözlettel: Morzsipoét, a kutyák költője, a költők kutyája, Pista bácsi ba… a meg a jó k… a tehénbeli nyúlfejét a korkodiloknak!

Én vagyok az ideális! Egy kutyupoci kutyuállat! Nemde?

*

Munkatársunk továbbra is közzéteszi majd az állásra jelentkezők leveleit.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Paródia
· Kategória: Próza
· Írta: secondEduard
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 66
Regisztrált: 1
Kereső robot: 26
Összes: 93
Jelenlévők:
 · Sutyi


Page generated in 0.3607 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz