Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Meditáció az arborétumban

, 347 olvasás, GerencserHajnal , 0 hozzászólás

Természet

Helyezkedj el kényelmesen, végtagjaid ne keresztezzék egymást! A meditációt nyújtott gerinccel végezd, hogy az energia szabadon áramolhasson benned! Figyelj a légzésedre és ne hagyd, hogy gondolataid elkalandozzanak! Vegyél orron át mély lélegzetet, tartsd benn, majd nagy sóhajtással szájon át fújd ki. Orron át ismét vegyél mély lélegzetet, hagyd, hogy átjárjon, bejárja a lelked minden ízét, majd miközben kifújod a levegőt, próbáld kiseperni vele együtt a negatív gondolatokat is. Tisztítjuk a lelkedet. Ismét vegyél mély lélegzetet, majd amikor kifújod, érezd, hogy tisztul a lelked, s a rossz gondolatok helyét pozitív gondolatok, egy kialakulóban levő szép jövőkép tölti fel. Ez kellemes érzéssel tölt el.
Egy óriási arborétumban járunk. Az üde pázsiton apró százszorszépek virulnak. Gondolatban lehajolunk és egy szép csokrot szedünk belőle. Nyugodtan válogatjuk a virágokat és azokat ízlésesen szép csokorba rendezzük. Egy fűszállal megkötjük és örömmel tölt el minket a látványa. Az életünket az apró dolgok teszik széppé. Vidám madárdal kíséri lépteinket. Az égbolt égszínkék, nem zavarják felhők. Sétálunk. Lelkünket nyugalom járja át. A távolban lila színfolt tűnik fel. Közelebb érve látjuk, hogy orgonabokrok pompáznak a fehértől a rózsaszínen át a lila árnyalataiban és halványkék színekben. A lila színek segítik 3. szemünket, megérzéseinket. Élvezzük az orgonaillatát. A természet lágy ölén tarka virágszőnyeg fogad bennünket. Egy csoportban színes árvácskák pompáznak a sárgától a narancsig, liláig számtalan szín ejt rabul bennünket. Az ibolya jelzi, hogy itt a tavasz.
Élvezzük a szabad levegőt és a kellemes virágillatot! Amott tulipánliget ékesíti a tájat. A fehér, sárga, piros, rózsaszín, ciklámen, bordó színen át itt minden megtalálható, sőt még cirmos fajtákat is találunk. Az égbolton feltűnik egy repülő, amely tarka léggömböket ereszt le az égből. Képzeletben változz léggömbbé! Élvezd a súlytalanságot, a szabad repülést! Az életben az akadályokat éppígy kikerülheted, mint ahogy most léggömbként is szabadon szállsz a levegőben. Most változz vissza emberré!
Az égbolton viharfelhők gyülekeznek. Érdekes fény világítja meg a fákat, a rétet. Nyári zápor készülődik. Rövid időre egy fedett részen húzzuk meg magunkat. A zápor felfrissülést hozott, mint egy tikkasztó nyári nap után a zuhany. A nap sugarai áthatolnak az eső felett, az égbolton feltűnik egy szivárvány gyönyörű hídja. Élvezzük szépségét! A szivárvány a szeretet hídja, út, amely lélektől lélekig vezet. Gondolatban látogassuk végig mindazon barátainkat, akik messze élnek tőlünk és hiányoznak az életünkből. Utunkat irányítsa szeretet. A szivárvány színei elmosódnak, szépen lassan köddé válik.
Folytatjuk hát sétánkat az arborétumban. Most a kúszónövényekben gyönyörködhetünk, hangulatos színfoltot varázsolnak elénk. A petúnia élénk színű tölcsérei, a muskátli megannyi sziromcsokra kellemes élményt ad. A gyepszőnyeget apró kavicsok szegélyezik. Amott egy szökőkút tűnik fel. Leülünk a hófehér padra. Gyönyörködünk a látványban és élvezzük a vízpermetet. A távolban örökzöld fák állnak. A sok zöld között még jobban érvényesülnek a tarka virágok. Kicsit messzebb apró kavicságy, utunk most odavezet. A természet miniatűr sziklakertje ez. Kaktuszok és pozsgás növények birodalma ez. Továbbmegyünk. A tarka legényrózsák és aranysárga bársonyvirágok gyűrűje tűnik fel. Egy mediterrán hangulatú kerti kőfalon terrakotta kerámiaedényekben illatos gyógy - és fűszernövényeket találunk. A borsmenta és a levendula illata meg is csapja orrunkat. Lélegezzük be ezeket a finom illatokat. Utolsó állomásunkként egy mini erdőhöz érünk. A fák tisztítják a levegőt. A zöld lombkorona megnyugtatja a lelket. Árnyéka pedig hűs menedékkel szolgál a forróságban. Sétánk végére érünk.
Nyújtózkodj egyet! Vegyél orron át mély lélegzetet, fújd ki a szádon át! Dörzsöld össze tenyeredet, dörzsöld meg arcodat! Váljék egészségedre!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Természet
· Kategória: Próza
· Írta: GerencserHajnal
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 331
Regisztrált: 1
Kereső robot: 28
Összes: 360
Jelenlévők:
 · Déness


Page generated in 0.243 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz