Navigáció


RSS: összes ·




Krimi: Kísértés - 23. fejezet

, 643 olvasás, Aurora White , 0 hozzászólás

Ezerszín

Lili (alias Orsós Mercédesz)

Merci szomorúan nézett ki az ablakból, figyelte, ahogy a többi gyerek kergetőzött, de ő nem akart odamenni. Nem szerette az intézetet, de haza sem akart kerülni, anyjához, aki úgy bánt vele, mint egy utálatos kutyakölyökkel.
Tisztában volt vele, hogy Beáta nem az igazi szülőanyja, és az a nagydarab férfi – aki Jánosnak nevezi magát -, sem az édesapja. Voltak halvány emlékei az édesanyjáról, arról a kecses, földöntúli jelenségről, akire ő is hasonlított. Elbűvölő édesapja vonásait is az emlékeiben őrizte még, aki mindig annyira imádta őt.
- Most elviszlek egy nénihez – suttogta egy hideg reggelen az apja a fülébe, miután felébresztette.
- Miért? – kérdezte szomorúan. Érezte, hogy anyja nem szívlelheti, talán elveszett lánykorát gyászolta, mégis, nem tudta volna elképzelni, hogy egy asszony csak úgy eldobja a gyerekét.
- Jobb lesz így, hidd el – próbálta nyugtatni.
Ez volt élete addigi legnagyobb tévedése! Míg otthon a szülők közti állandó veszekedésekből jutott ki a gyereknek, addig Beátánál a verés fájdalmát is meg kellett ismernie: a sajgó fenék, a lila monokli érzését, melyet az öv, és a fakanál vitt magával.
Eleinte gyakran kísérletezett szökéssel, de idővel rájött, felesleges próbálkoznia, úgy sincs hová mennie. Ekkor ismerkedett meg a válás fogalmával.
- Feleslegesen próbálkozol, anyád nem lát szívesen, apádnak pedig nincsen otthona.
- Nincsen otthona? – nézett a zord külsejű asszonyra elkerekedett szemekkel.
- A szüleid elváltak.
- Mit jelent az, hogy elváltak?
- Már nem élnek együtt.
Nehéz volt megemésztenie a hallottakat, gyermeki szívvel nem tudta még megérteni, hogy vannak olyan felnőttek, akik nem szeretik egymást – talán nem is voltak érzelmek köztük soha -, és úgy lesznek házasok. Ő is egy ilyen kapcsolatból született.
Betti – mert ő volt a kislány édesanyja – szemkápráztató nő volt, egy ragyogó szépség, aki arra született, hogy a kamerák előtt illegesse magát. Sok férfi nem ismerte a szívtelen asszonyok bűvkörét, ezért rengetegen estek a hálójába, hogy egy mozgalmas éjszakát együttölthessenek. Ez a többségnek elég is volt, de, akadt, aki többet akart ennél: szerelemet gyújtani a férges szívben, érzelmeket e lélektelen bábuból.
- Szeretlek, Betti! Ha hozzám jössz feleségül, mindent megadok neked, amit kérsz!
- Tényleg? – nézett rá a lány ravaszkás mosollyal a szája szegletében.
- Amit csak akarsz, még a csillagokat is lehozom az égről, ha az a kívánságod.
A férfi hatalmas árat fizetett a nő kezéért, mert az, valóban a csillagokat kérte tőle, nem tudva, milyen útra tereli ezzel a szerelmes udvarlót. Szörnyű árat kellett fizetnie a házasságért, de cserébe kapott egy gyönyörű gyermeket.
- Nekem nem kell a gyereked! – rikácsolta Betti magából kikelve. – Nem akarok elhízott, ronda asszonnyá válni!
- Megölnél egy ártatlan életet? – suttogta könnyekkel a szemében.
- Soha nem akartam terhes lenni, de voltál olyan ügyetlen, hogy ilyen helyzetbe kerítettél! – vágta hozzá a konyharuhát, majd lerogyott a heverőre.
- Nyugodj meg szívem, kérlek – simogatta a férfi szomorúan a számára oly kedves nő arcát, aki annyira messze állt tőle. Azt gondolta, egy gyermek talán jót tesz majd a kapcsolatuknak. Minden nő szeretne egy kisbabát… tévedett. Még azt az aprócska hidat is sikerült lerombolnia, ami kettőjük között létrejött: ekkor vesztette el őt végérvényesen, örökre.
- Mercike, miért nem mész ki a többi gyerekkel játszani? – kérdezte az egyik nevelőnő kedvesen.
- Nincs kedvem – sóhajtotta, és leült a padra.
- Szeretnél esetleg olvasni valamit?
- Olvasni? – kérdezett vissza kíváncsian.
- Igen, nagyon sok izgalmas könyv van a könyvtárunkban – felelte a szemüveges nő, majd elvezette a lányt a titokzatos szobába.
Lili – vagyis, ahogy mostanában hívták, Merci – ámulva nézte a rengeteg könyvet a polcokon. Aznap egy új világ kapuja tárult ki előtte, mely azóta is mindig nyitva áll, ha szüksége van egy kis kikapcsolódásra, vagy társaságra.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Krimi
· Írta: Aurora White
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 59
Regisztrált: 2
Kereső robot: 25
Összes: 86
Jelenlévők:
 · Francesca
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.1109 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz