Navigáció


RSS: összes ·




Próza: A Tavasz és a Rózsaszín Lány

, 403 olvasás, Gabalyog , 4 hozzászólás

Paródia

Történetem szereplője, a Rózsaszín Lány, minden esetleges feltételezéssel ellentétben nem a rózsaszín ruháiról, nem az e színben pompázó cipőiről, táskáiról, nem is egy rózsaszín hajtincsről kapta a nevét. Nem is él ködfelhőben. Sőt! Határozottan tisztában van életének szikár realitásával. Ezek alapján hősünk a Sziklára Épülő Valóság, talán furcsa elnevezésű, de rendkívül népszerű építész iroda sokoldalú titkárnője.

Mitől rózsaszín hát? Már említettem, nem a külsejétől, nem az őt körülvevő puhaszín tárgyak sokaságától. Igaz, egyetlen rózsaszín, kézzel megfogható van a hálószobájában levő barackfa komód fiókjában. Mégpedig egy régi-régi bross, amit még drága nagymamájától kapott 13. születésnapjára. Néha, amikor munkájából hazaérve kimerülten leroskad ágya szélére, kezébe veszi, a fény felé fordítja, majd átadja magát a csekélyke műkövek csillogó fényében az emlékezésnek. Néha, de tényleg nagyon ritkán még egy aprócska könnycseppet is letöröl a gondosan púderszínre festett alsó szemhéja szögletéből. Ezt természetesen a legnagyobb titokban teszi, hiszen manapság nem feltétlen előnyös érzelmeket kimutatva karriert építeni. Lassan már az idősebb korosztály is bújtatott érzelemvilágban éli át élményeit. Itt kapcsolódnék is ahhoz, honnan ered a neve ennek a vidám, céltudatos lánynak. Értelemszerűen árnyalt, gyermeki érzékenységgel telt személyisége az, ami a nevét indokolttá teszi.

No de lépjünk tovább a történetben egy átlagos napkezdet felvillantásával. Hősnőnk, minden reggel pontosan 6 óra 26 perckor ébred, okos telefonján megszólaló dallamra, ami ByAlex romantikus Kedvesem című dala. Ezzel már el is dőlt a napi hangulat. A vágyakozás a felejthetetlen után, emóciók sokasága az, ami keretbe foglalja az ébredést követő eseményeket, persze a munka szigorúan az első. Indulás előtt még egy utolsó pillantás a tükörbe, fejrázás, a természetes barna haj vonzó formába öntése következik, majd a Rózsaszín Lány tűsarkain átlépve a küszöböt fellép a Hétfő Színpadára.

A történet innentől már sokszereplőssé válik, hiszen a nagyjelenetben sokan igyekeznek munkahelyüket megközelíteni ezen a még hűvös, de már tavaszt idéző, kipufogó gázzal keveredő, zöld növényillatot akaró levegőjű reggelen a közepes méretű város tömegközlekedési eszközeinek segítségével. A Lány így már az Óhajok körútján halad célja felé a villamoson, átadva magát gondolatai ringatózásának teljes harmóniában az út egyenetlenségeivel.

Az irodában már bontakozóban az aznapi feladatok megvalósításához szükséges energiák zöme, épp telefonját kihangosítva ordít főnöke egy kedves és rendkívül illusztris ügyféllel, amikor belép az ajtón. Észrevétlen elfoglalja helyét, miközben megsimítja az asztalán levő váza egyetlen lakóját, a már hervadó félben levő frézia virágkelyhét. A virág illatmaradványa még átjárja testét, picit elmereng a kikelet közeledtén, néhány képkocka lepereg szemei előtt a vágyott tavaszi érzelmek arzenáljából, egy romantikus randevú lehetséges kimeneteléről, majd beleveti magát a munkáját jelentő iratkötegek feldolgozásába, várva a további utasításokat.

Szaporán pörögnek az órák, a teendők mennyisége nem enged lazítást. Jóformán nem is érzékeli a munkaidő végét. Elégedetten rak rendet íróasztalán, gondosan egymásra illesztve a másnapra meghagyott aktákat, elköszön és útját otthonos lakása felé veszi. Itt már igazi biztonság fogadja, csöndesség, összhang és finom illat. Még áthatóan érezhető a szoba légkörében a reggel nyakszirtjére spriccelt parfüm aroma maradványa. Kényelembe helyezi magát a pihenésre csábító kanapén kezében egy pohár langyos csokoládéval. Már nem forrót kortyolgat, mint télen, hiszen naptár szerint megfékezhetetlenül áramlik a Tavasz a világba. Begyakorolt mozdulattal kapcsolja be a feszített képernyőjű televízió adását és minden porcikáját átadva a "Bátran mondjuk ki!" beszélgetős műsorának relaxálva készül fel a keddre.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Paródia
· Kategória: Próza
· Írta: Gabalyog
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 195
Regisztrált: 0
Kereső robot: 35
Összes: 230

Page generated in 0.1402 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz