Navigáció


RSS: összes ·
Novella: Szerintem

, 354 olvasás, peth , 5 hozzászólás

Ezek vagyunk

Gyermek koromban mindenki nyakkendőt viselt… Szerintem nem a divat miatt, de tény, hogy a gyerekek büszkék voltak rá, és a felnőttek kényelmesebb viseletnek tartották, mint a svájci sapkát, és melósszerkót. Aztán valaki betiltotta, mert a vörös október pecsétje szorította a torkát… Szerintem nem eléggé, de tény, hogy kárpótolták őket, mert a rossz agyi oxigénellátása tömeges amnéziát okozott. Ragályosat!
Aztán a mellény jött divatba. Van aki két számmal nagyobbat hord azóta is. Sokan pedig állatfigurát hímeztek a hátár… Szerintem nem a Valt Disnie miatt, de tény, hogy sok embert megvédett… az emberektől.
Aztán, azt hallottam: eső eseik karikára, és én vettem egy nagy fekete esernyőt, hogy a családomat is védje, ha majd megint együtt ünnepelünk a májusi esőben az üres tribünök előtt… de sosem ünnepeltünk többé együtt… Szerintem nem miattunk, de tény, hogy a következő ünnepen mindenki ronggyá ázott, és szerintem nem az eső miatt. A fekete esernyőnket pedig megdobálta valaki SÁRGA tojással… Szerintem összekeverhetett valakivel, de tény, hogy én pofán vágtam, mert ez volt a divat, ő pedig azt ígérte, vissza adja majd, csak hoz magával még egy embert. Hozott, visszaadták, de nem nekem!… Szerintem többen voltak egynél, de tény, hogy nem voltak három millióan. Valamelyik Idióta ennyit számolt. Egyébként mindegy is, hogy mennyien verték szét: az ünnepet, meg a terünket, és az autódat meg a hitemet is, a jövőnkkel együtt!
És most kinn állok a terünkön. A neve még a régi… De szerintem az Idióta úgy kitalálja, hogy ez csak egy ciginév. Márpedig hivatalosan itt nem szabad szívni, csak szívatni!
Kivágták a fákat, és elvitték a szobrot. Szerintem azt hitték bizonyíték… de tény, hoghy egy emlék… volt. Azóta keletről, és nyugatról is ide hordja a szemetet a szél.
Jó lenne, ha jönne valaki, mert egyedül vagyok! Akár a csöves a versből, mert akkor már ketten… együtt ünnepelhetnénk egy kisfröccs mellett… Azt, hogy itthon vagyunk. Mi: MAGYAROK!

Megjegyzés: egyperces

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Novella
· Írta: peth
· Jóváhagyta: Medve Zsolt

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 8
Regisztrált: 0
Kereső robot: 35
Összes: 43

Page generated in 0.0403 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz