Navigáció


RSS: összes ·




Próza: A legtöbb hozzászólást kapott vers

, 767 olvasás, secondEduard , 33 hozzászólás

Paródia

Találtam egy új irodalmi oldalt a neten. Az egyik vershez meglepően sok hozzászólást írtak, még olyanokat is, amelyeknek látszólag közük nem volt magához az érintett műhöz. Így nem kerestem bennük logikát, egyszerűen csak bemásoltam ide az összes hozzászólást, nyilván a nickneveket és a szövegeket annyira átalakítva, hogy e beküldésem ne minősüljön plágiumnak.

Kategória: vers
Téma: sajgó lélek

Kittirittimici: Kicsordult szívemből a fájdalom

Jajj, szeretlek kedvesem,
tiéd lesz az életem,
ki is csordul a szívem,
gyere szeress énvelem!

Nagyon fáj a bánatod,
bánatomban meghalok,
annyira de nagyon fájsz,
fájdalmadban kiabálsz!

HOZZÁSZÓLÁSOK:

kődobáló: A "jajj" szót szerintem egy j-vel kellett volna írnod. Valamint:

Jajj = jaj
szeretlek = szeretlek!
kedvesem = Kedvesem
tiéd lesz az életem = az életem a tiéd lesz
ki is csordul = kicsordul ( az is nem kell ide)
a szívem = a szívem
gyere szeress = gyere és szeress
énvelem = én velem, de inkább te, velem, én meg veled

A sok vesszőhibát már nem is említem, ha ezekre odafigyelsz, jó lehet a versed, bár a tartalmat, mint szoktam is mondani sokszor, ezúttal sem értettem, nyilván, mert nem is érdekelt. Majd ha javítod, elolvasom, hogy miről is szól.

szekálóDuard: Mindig mondom, hogy soha nem olvasom el előre a hsz-eket, de most kivételt tettem. Egyetértek kődobálóval, bár szerintem a költői nyelvben a "jaj" szót lehet akár 5 j-vel is írni, hiszen így tudunk igazán hatni az érzelmekre. A vesszőhibákról nem szólok, mert akkor annyit írhatnék, mint amennyit szoktam, azaz három oldalt! A verset nem igazán kéne kődobáló ízlése szerint megváltoztatni, bár én meg tudnám. Azon meg kimondottan csodálkozom, hogy zöldcsillagos a vers, holott alig szóltak még hozzá.

HiszT-Ti: Mondhatnám, hogy ez itt a világirodalom legszebb verse, és azt is, hogy már három napja ezen sírok a gyönyörűségtől, de nem mondom, mert nem lenne igaz. Na, ezt csak úgy ideírtam, hogy hosszabb legyen a hsz! Látom a firkafalon és más műveid alatt is agyon dicséred magad, de ahhoz, hogy igazán jó költő legyél, valamit le kell tenned az asztalra. Ha pedig nem vársz kritikát, akkor minek vagy itt? Én például nem várok el magamtól nagyon hosszú részletes hozzászólásokat, kivéve most, mégis itt vagyok. SzekálóDuardtól kérdezem, hol van az előírva, hogy ha elolvasunk egy verset, akkor az agyoncsillagozáson kívül szóljunk is valamit?

szekálóDuard: Nem igazán látok semmi konkrétumot sem ebben a versben, sem a te borzasztóan hosszú hozzászólásodban, kedves HiszT-Ti.

HiszT-Ti: A "borzasztó" szót sajnos csak negatívumként tudom értékelni, mivel én még soha az életemben nem mondtam ilyet, még a zöldségpiacon sem, hogy borzasztóan szép vagy borzasztóan jó. Bár a múltkor vettem egy borzasztóan szép görögdinnyét. Meg is lékeltettem. Na, ez nem ide tartozik, és én mindig csak a lényegről beszélek. A fenti versnél konkrétabb dolog már nem is kell, és ha zöld csillagot ad valaki, elég egy entert lenyomni. És akkor itt és most lezártam ezt a vitát.

esti-mesécske: Hogy nagyon konkrét legyek: csodálatos metaforák, egyszerű és mégis gazdag képek, pazar költői nyelvezet, s ami a legfontosabb és legkonkrétabb: az olvasó lelke fölé emelkedő magasztosság!

Monna_Lisa: Imádlak, mariskám!

mariska: Nagyon szeretlek Monnácskám!

Monna_Lisa: Én is imádlak, drága mariskám!

mariska: De én még annál is jobban szeretlek, édes Monnám!

Monna_Lisa: De én meg tízszer jobban, mint te, édes mariskám!

mariska: De én meg még annál is százszor jobban imádlak, drága Monnácskám!

voyaZS_OLT: Ejnye-ejnye, bejnye, kedves kis édes rakoncátlankodó kis játékos pajkos rendetlenkedő pajtások! Megkérhetnélek benneteket nagyon szépen, hogy inkább a versek elemezgetésével foglalatoskodjatok?:) Hát csak úgy nagyon finoman és szépen kérem, mert ezzel a sok szeretlek-imádlak özönnel már teli van a… szerver!

ragazzo: Egyszer írtál nekem egy versemhez, azt most idézném: "A túl sok enyelgős rím nem biztos, hogy használ a versnek". Akkor most én kérdezem meg, hogy a te versednek ez miért használ? Amúgy meg biztos jó, nem is ezért mondom.

pistike: Jaj, bocs, véletlenül a magyartanárom nevén jelentkeztem be. A magyartanárom egyébként a testvérem, az apám meg József Áron. (Itt nevelget az oldalon mindkettő.) Na, persze, nem én vagyok József Attila, de mondták, hogy még lehetek. Ezt a verset nem akartam a somolygóba tenni, mert így nagyobb a hatás, ezért van itt, de egyébként ez egy részlet abból a krimiből, amit Agatha Christie-vel közösen írtunk.

ráron_t: Ha lenne egy t betű a nevem mögött, akkor múlt időben lennék. Így azt mondom, a hypertextualitást szürrealista non-szubkultúrálisan figyelembe véve, hogy ez egy tetszik-vers. Tetszik, nem tetszik, eső után vízözön.

boltimargit: Most jöttem meg a boltból, és édes aranyosan ölellek. Nem tudom, mit kell itt mindenről vitázni, amikor ez egy gyönyörű vers. Annyira meghatott, hogy megyek újra a boltba papír zsebkendőért. Csodálatos e versnek az ívelése, a bojtozata. Na, pedig nem is selypítek: a boltozata. Nagyon drága vagy, örülök rettentően, ahogy csak tudlak, ölellek, csókollak, szorongatlak, bojtogatlak, na, a francba, vagyis fojtogatlak, hát szeretetből, te kis butus! Csókokkal ölellek!

smaragd: Én is szeretettel ölellek! Szeretettel: smaragd - Még annyit csak, hogy nem biztos, hogy nekem is meg kellene próbálnom rímekben írni, bár olyan is volt kezdő koromban. Esetleg nézd meg a Kőszikla, a Szívemben, a Védőbeszéd, a Rímekkel, az Anélkül és a Visszavágó c. verseimet. Szeretettel: smaragd

vitorl-ista: Baráti pacsim az Uraknak, de nem nagyon lehet érteni, miért jön le ebből a versből az, ami le se jön? Vagyis ha mégis megértem, akkor elég jó, bár nem szólok sokat, mivel a saját verseim alatt se válaszolok gyakran, akkor itt miért tenném?

AL(udj)_El_Kis_Balázs: Arabul írtam hasonlót nemrég az Al el al Akhram c újságba. Bár az jobb volt, mert a kairói szerkesztőség az óvoda mellett van. Ezzel semmi újat nem mondtam, csak a saját hozzászólásaimat tömörítettem egy hsz-be. Talán (nyelv)zseninek tűnök, de néha gyerekésszel gondolkodom.

Csinadratta:
jó ez a vers bizony,
ha nincs itt vers-iszony,
megtanítok mindenkit a rímre,
gyertek ide a nagy hírre,
ez a versem annyira jó,
nem árt neki a hógolyó
bizony, én vagyok a költő,
versem sírom és a bölcsőm.

mard-Úr:
Amit nem fogok eltűrni az, hogy aki erőszakos, ezt én renre útasitom. Ha emiatt kiközösítenek az irlodalmi oldlalról, akkor a nagyrészét a nyelvi kivánalmaknak a behatároló része az, ami a korlátozott eszmei felfogástalanságokat vetíti ki elénk, hoyg amit én meg tudok valósítani, ezt te úygsem értehetd, mer fel kel hozá nőni!

Csinadratta:
Az én verseim szuper jóak,
poénjaim találóak,
zseni vagyok tudom régen,
ne szólj bele, szépen kérlek
mindekinél jobban írok
a többi verstől hányok, sírok.

HiszT-Ti: Bocs, hogy beleugatok, de nekem úgy tűnik, annyira azért mégsem vagy tehetséges. Hogy nagyon bőven kifejtsem a véleményemet, nem kellett volna inkább másik kategóriát választanod?

mard-Úr: Na, most legalább mindenki láthatja, hogy itt milyen is mindenki valólyában. A hozázsólások csak beneteket minösitenek!

kődobáló: Valójában, hozzászólások, benneteket stb. Felesleges itt bármivel is dobálóznom, nem is javítalak, nincs értelme, és én is befejeztem a veled való társalgást itt és most!

voyaZS_OLT: Nem utasítottam senkit, csak szépen kértelek titeket, drága, édes, kis aranyos, csendes és szerény társaim, hogy csendesebben vigadjatok!

idewedd: Idewedlettem a versemet, hogy vegyétek magatokhoz az értelmét, de látom a kutyának sem kell. Jobb is, ha törlitek ezt a sok szart, borzasztóan elegem van, nem is kell ez ide. Ezúton kérem a szerkesztőket, hogy azonnal töröljék ezt a verset, nem is érdekel. Sőt, töröljétek az összes versemet, úgyis csak a bántalmazást kapom itt. Nem is, inkább töröljétek az összes itt lévő írást, az lesz a legjobb. Sőt, kérem a szerkesztőket, bánatomban töröljenek engem is, meg az egész oldalt, úgy, ahogy van. Köszi, én többet nem is jövök ide-wedd magadra, ha akarod!

Dixon: Hát én is köszönöm a nagy semmit! Annyira nem tudom már, hogy maradjak-e, és írjak, vagy ne maradjak, és úgy írjak? Nem tudom, örökre itt hagyjalak-e benneteket, vagy csak egy kis időre, amíg búcsúlevelet írok. Igazán nem haragszom meg, ha parodizáltok, legalább azt érzem, hogy híres lettem, ha már másra nem vagyok jó. Nem tudom, van-e ennek a pár sornak is értelme, majd eldöntitek, de ha lehet, egy jó pár ötcsillagot azért adhattok! Köszi.

ad-e_pisztácia: Gyönyörű a vers, ilyen szépet még sosem láttam, szavam sincs, csak hű, meg jaj. Hát, jaj, ez annyira ötös!

mard-Úr: Ez vers? Ez inkább fogalomzavar! Hogy tud már valakinek kicsordulni a szíve és hogy halhat meg bánatában? Bánatomban csak én halhatok meg, amikor a saját verseimet nagyon értem, mert hozzám képest senki nem intelligens itt.

Csinadratta:

nem akarlak méregetni,
nem is tudlak sértegetni,
de ha látlak kiver a frász,
én vagyok a nagyon nagy ász,
szuper költő, első vagyok,
másoknak egy szót sem hagyok!

HEJ_Help: Igazán nem akarom leszólni még csak egy kicsit sem a végtelenül nagyfokú zsenialitásodat, csupán kissé rohadtul szétszurkálja a szemem, hogy ennyire rettentően túlontúl szerény vagy! Így hát magáról a mesterien megalkotott írásművedről nem is szólnék, sőt, más szuperzseniket sem értékelnék, ha nem okoz eme tálentumoknak ez túl nagy gondot. Úgy gondolom, az itt lévő néhány költőóriás részemről történő gyakori nem látogatása talán hasznosabb, mintha végtelenül hosszú mondatokban fejteném ki igencsak szerény véleményemet!
HEJ!

Kittirittimici: Köszönöm a sok hsz-t, a sok véleményt. Lehet, hogy van a versemben hiba, de amikor írtam, akkor én így éreztem, vessző nélkül, meg hibákkal, tehát így marad. Ha már ilyen, akkor ilyen is marad, és ne szóljon bele senki abba, hogy mi a vers, mert nekem ez a vers, és ha nekem tetszik, az már bőven elég. Majd máskor is írok egy ugyanilyet!

Megjegyzés: A paródia célja nem a hibák felnagyításával történő kigúnyolás, hanem a hibák és az egyéni karakterjegyek kiemelésével történő jó szándékú nevettetés, szórakoztatás.

(A feltűnően durva helyesírási hibákat szándékosan írtam a szövegbe.)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Paródia
· Kategória: Próza
· Írta: secondEduard
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 56
Regisztrált: 0
Kereső robot: 25
Összes: 81

Page generated in 0.0689 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz