Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: Káosz a köbön

, 291 olvasás, tris , 2 hozzászólás

Ezek vagyunk

Most vagy soha. Most ki kell írnom, ami nyomja a bögyömet. Pillanatnyilag nem szerelem (bár az is), nem kedvesem-téma (bár lehetne), nem gyerekem-ügy… hanem: meló-dolog. Igyekszem én (más szintén)ezt lerázni magamról, kevésbé terhelve az idegrendszerem, de ha folyton jön a nyomás és azt látom a másikon, hogy nagyon-nagyonbesokallt, akkor mégiscsak rámragad. Főleg, ha… érintve vagyok. És bizony, érintve vagyok. Ugyanis a közösség tagjaként (minő felemelő megfogalmazás!) egész egyszerűen a közösség szippant magába. Sodor a hülyeségeivel, bekavar a mutyijaival, felzabál a lehetelenségével. Legfőbb probléma - véleményem szerint több egyéb helyen szintígy - a szervezetlenség-fejetlenség-érdekkereszteződések és ezek vegyülete. Desszertként jön rá a másik kivesézése (általában a háta mögött), a modortalan hangnem, a lealázó viselkedés. Talán még velem fordul elő ez minimális szinten, a kollegáim jobban egymásra vannak utalva, mivel munkájukat csakis közösen lehet végezni. Én kicsit kívülállóként szemlélődöm, ezt a fajtát - most, itt -egyenlőre nem csinálja más. Évek óta. Persze szükség volna még néhány személyre ahhoz, hogy időnként lazábban álhassak hozzá a mindennapihoz, s komótosabban, tempó-lazítóbban tegyek-vegyek.

A gond az, amikor látom, hogy lenne ember, ám arról gőzöm sincs, hogy miért vették fel! Elrötyörészik, számítógépes játékokkal vacakol, jön-megy beszélgetve vagy ücsörög a fenekén bámulva a jónagy semmit. Erre hogyan futotta a keretből, amikor a másik oldalon meg azt halljuk, hogy: nincs keret! Slussz-passz, ezt neked. Átlátva a rendszert… lehetne megoldás. Tisztán előttem van egy-két lehetőség arra, hogy miként oldhatnánk meg a megoldhatatlanságot.
Viszont! Ennek a kiokoskodója és az ezért kiemelt/megfizetett főnökbizony nem szerény személyem. S távol áll tőlem a más munkáját elvenni ingyen és bérmentve, amikor nekem is jut osztályrészül töméntelen. Sokan nincsenek megáldva vezetői tapasztalatokkal, éleslátással, készségekkel a problémák kezelésére. Sajnos, valamilyen felettünk repkedő ismeretlen idegen osztogatja a posztokat/titulusokat… s ez jellemző az egész országra, ha picinyét messzebb nézünk. Tévedés ne essék! Eszem ágában sincs kiemelt vezető lenni. Nincs vágyam ilyesmire. De arra igen, hogy akiket felemelünk akárhová is, az feleljen meg a kihívásnak és ha ő tanácstalan, akkor olyan segítői legyenek, akik ténylegesen talpraesettek. Még ezek közé sem akarok bekerülni, mert épp eleget törtem a fejem eddigi életem/munkáim során különféle megoldásokon. Főképp, amikor vállalkozóként működtem. Köszi, elég volt!

Ám elvárnánk mindnyájan azt, hogy a káosz ne kebelezzen be bennünket.

Az apró hibák korszaka sosemvolt, s ami most a házunk táján eluralkodott, az minősíthetetlen. Kiindultam a közelből és átlendültem a távolba. Szóval: bő-húszéve kikiáltott Köztársaságunk idegzsábájára hajaz/nak a kisebb közösségek, mint pl a mienk is. Volt/van kitől ellesni a módit.

Kevesebbet szóltam az egymás iránti hangnemről, pedig abból indultam ki, azt szerettem volna taglalni. Ma egyik kolleganőm felmondott. Azaz… egyszerűen holnap már nem jön be. Látva az eddigieket és általában a légkört tapasztalva, ezen egy másodpercig sem csodálkozom. Sírt és eléggé megbántottnak tűnt, pedig jó-közepes a tűrőképessége. Valóban akadtak apróbb hibái, amint mindenkinek. Ezeket (az én szemüvegemen tekintve) meg köllött volna beszélni a főnöknőnek vele, egyeztetni és finoman utasítani az elvárásokra, miheztartásra. Ehhez képest durva leoltásokat kapott és tényleges "kapcarongy-beköpéseket".

Rövidre-fogva: néha (sokszor) a hiba bizony a mi készülékünkben sarjadzik, de kezelhetőséget - kizárólag és csakis - JÓ szakembertől várhatunk.

Megjegyzés: (2011.10.24.)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Jegyzet
· Írta: tris
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 199
Regisztrált: 1
Kereső robot: 24
Összes: 224
Jelenlévők:
 · Déness


Page generated in 0.2156 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz