Navigáció


RSS: összes ·
Novella: War-torn - Réka

, 372 olvasás, Hypnos , 0 hozzászólás

Ezerszín

"Ha egy atombomba gombafelhőjét látod, ne csukd be a szemed, ne fuss, ne rejtőzz el, hanem nézd meg, ahogy a felszabaduló energia szétlöki a felhőket és az ég felé tör. Csodálatos látvány, meg aztán már úgyis mindegy."
Az Író

   Réka a belvárosba sietett, hogy találkozzon a barátnőivel. Várpalota nem igazán izgalmas hely és nem sok hely akad, ahol el lehet tölteni a hétvégét, de ha egyszer nincs lehetőség máshova menni, el kell ütni valamivel az időt, elvégre tavasz van.
   Elért a főúthoz és megállt a zebránál. Utálta ezt az utat, képtelen volt megérteni, hogy miért nem lehet lámpákat helyezni az átkelőkhöz, hogy ne lottó legyen mikor tud az ember átkelni, különösen hétvégén, mikor tömött sorokban haladtak a hűsölni vágyó nagyvárosiak a Balatonra. Megrázta a fejét, majd hátradobta barna haját, hogy egy kis szellővel hűtse izzadó nyakát. Meleg volt.
   Végül sikerült átverekednie magát az úton, most már akadály nélkül haladt a zeneiskola mellett a belváros felé. A buszmegállónál megállt és körbenézett, a többiek még nem érkeztek meg. Beállt egy fa árnyékába várakozni, közben rá-ránézett a telefonjára, ami nulla térerőt mutatott.
   Hirtelen a légvédelmi sziréna vijjogó hanga töltötte meg a főteret.
   - Biztosan egy újabb teszt – mondta egy férfi a mellette álló kisfiának. Hát igen, mondta magában Réka, elég gyakran volt mostanában a lakossági tájékoztató rendszer tesztje.
   - Figyelem, figyelem! – hangzott fel egy férfihang a sziréna elhalkulása után. – Mindenki azonnal térjen biztonságos helyre! Ez nem gyakorlat! Ismétlem, mindenki azonnal térjen biztonságos helyre! Ez nem gyakorlat!
   A sziréna ismét felhangzott és a bemondó is folytatta. Az emberek zavarodottan néztek körbe és toporogni kezdtek, Réka látta, hogy senki nem tudja mit kéne tenni. Ő maga is megzavarodott, olyan váratlan volt, mintha nem is lenne valódi, vajon mi történhetett? Kisétált a fa alól egy nyílt helyre és felnézett az égre, de a nagy kékségen kívül nem látott semmit. Az emberek megmerevedve álltak, vagy zavarodottan nézelődtek. Mi történik?
   Hirtelen mindent erős fény töltött be. Réka félrekapta a fejét és fájdalmasan felkiáltott, majd ahogy a szeme rendbejött felnézett és egy hatalmas lángoló gombafelhőt pillantott meg a templom mögött a távolban. Kék szemein tükröződött a növekvő lángoszlop és az egyre közeledő porfelhő, ami a Zichy kastély körüli fák közül többet kicsavart, majd ellepve a templom tornyát letépte annak tetejéről a keresztet. Réka mozdulni sem bírt, a porfelhő belepte, a hatalmas léglöket felemelte és a mögötte lévő épületnek csapta a lányt. A teste teljesen elzsibbadt, üvegszilánkok és törmelék hullott a nyakába, de ezeket már nem érezte. Valami vörös, meleg folyadékot köhögött fel, olyan lett a ruhája és előtte a beton is, de már képtelen volt felfogni mi az. Felnézett a süvítő porfelhőtől szürkébe öltözött főtérre. A távolban sárgában és vörösben táncoló fényeket látott, amik körülölelték a romos templomtornyot és feketére festették a falait. A lángtenger végigfutott az utcán és Rékánál felcsapott a falon a lány szenes testét és a falra égett sziluettjét hagyva maga után.

Megjegyzés: 2011. május 24.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Novella
· Írta: Hypnos
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 11
Regisztrált: 1
Kereső robot: 13
Összes: 25
Jelenlévők:
 · Nadie


Page generated in 0.0415 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz