Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Egy kislányról

, 521 olvasás, duvail , 0 hozzászólás

Elmélkedés

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Gondolt egyet, s vállára vette batyuját, s uccu neki, a nagyvilágnak vágott. Ment, mendegélt, egyszer csak megállt egy városban. Körülnézett, látta, hogy jó nagy, látta lesz itt helye – talán- neki is. Letette batyuját, s élte mindennapjait.
A kislány várt, csak várt, még maga sem tudta mire, csak meg akart állni, nem mendegélni tovább. Találkozott jókkal és gonoszokkal, szépekkel és csúnyákkal, de egyik sem volt az, akinek kiönthette volna a szívét. A kislányt sokan megszerették, sokan nem szerették, ismerték s mégsem ismerték. Batyuja egyre nehezebbé vált, s nem akarta vállára venni újra.
Egyszer, amikor újabb nap kezdődött, szélnek eresztett egy levelet, s meglepő választ hozott a postagalamb. Egy ismeretlentől. Válaszolt. Naponta fordult a kis állat, néha nem győzte a sok mondanivalót elvinni a célig. Főleg hogy a címzett az Óperenciás tengeren is túl, az Üveghegyek lábánál élt, ahol mindig süt a nap. De vitte rendületlen, ahogy a kislány is írt nap-nap után, várva, hogy akinek ír, meglátogassa. Sok levél, sok nap telt el, s a kislány úgy érezte, napról napra, levélről levélre könnyebb a szíve…
Nem sok idejük volt, mikor eljött, de nagyon örült a kislány. A kis mécses mellett végre nem egyedül aludt el, mert még mindig félt a sötétben, s nem szeretett egyedül aludni. Reggel elbúcsúztak és este egyedül feküdt le, de már nem félt.
Teltek múltak a napok, a hetek, s végül a hónapok, s a kislány még mindig várt az újabb Találkozásra, mert újra elkezdett félni a sötétben. Tudta, hogy ő rá nem várnak, mert még kicsi volt ahhoz, hogy mindennap mellette legyen az, akit várt, de nem tudott mit tenni, mert a batyuja egyre nehezebbé vált, s nem akarta vállára venni újra…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Próza
· Írta: duvail
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 332
Regisztrált: 1
Kereső robot: 30
Összes: 363
Jelenlévők:
 · arttur
 · gazzo


Page generated in 0.7501 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz