Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: 2308-ban

, 420 olvasás, Szomor , 0 hozzászólás

Abszurd

Miután a brüsszeli bizottság az összes háziállatra meghozta az állattartási szabályokat és azokat szigorúan be is tartatta, ellenőreikkel, ellenőriztették a falvakat. Ahol nem volt a tyúkoknak klimatizált két négyzetméteres nyolc légköbméteres ketrec biztosítva, azokat a gazdákat szigorúan büntették, vagy börtönbe csukták!

A disznóknak már régen nem volt szabad moslékot adni, ennek következtében eltűnt a boltok polcairól a jóízű tepertő és a szalonna. A felvágottakból enyhe gyógyszerillat párolgott némelyikből a szerves trágya szaga csapta meg a kényesebb vásárlók orrát.

Az uniós bürokraták rendet tettek a falvakban, következtek a természetben még fellelhető a civilizációt túlélő állatok.

Már nem volt sok belőlük mert a vándormadarak is megváltoztatták szokásaikat és inkább maradtak az afrikai kontinensen, vagy megmagyarázhatatlan módon öngyilkosok lettek. Feljegyeztek olyan tömeges vadkacsapusztulást amikor a vezérgácsér nekivezette a csapatot egy sziklafalnak és ezáltal elpusztultak mivel agykárosodást szenvedtek. A verebek kipusztulásának az oka pedig tömeges vízbeugrás illetve repülés volt.

A sárgarigó a fülemüle és a cinege mivel jól tud alkalmazkodni a tollazatát átfestette piszkosszürkére. Az ornitológusok azt hitték új madárfajok telepedtek le az unióban, de a fülemüle dala rádöbbentette őket az valóságra. Ezután kezdtek alaposabb vizsgálatba, ennek eredményeként jöttek rá korábbi tévedésükre és ismerték fel e madarak alkalmazkodó képességét.

A mesekönyvekben a tankönyvekben gyorsan átfestették az összes régi madárképet az új színre nehogy az embergyerekeknek lelki traumát okozzon a felismerés, hogy ezzel is becsapják őket, nem csak a gólyamesével. Igaz gólya sem volt már csak mutatóban egy-egy iskolaszertárban kitömve.

A derék brüsszeliek elhatározták a még természetes közegében fellelhető állatokat háziasítják, mondván nekik még nem korszerű a táplálkozásuk.

A medvével kezdték mely állat még a Kárpátok bércein megtalálható volt. Kiképeztek ember-medve tolmácsokat és bevetettek jeltolmácsokat a kommunikáció érdekében. Sehogy sem fért a fejükbe miért tépi szét a medve a megmentésére küldött embereket! A tolmácsokból hiány keletkezett rövid idő alatt, emiatt uniós pénzeket adtak gyorstalpaló tanfolyamok beindításához. Ezekre a pénzekre pályázni lehetett a bennfentesek rendre el is nyerték ezeket az összegeket melyeket rendre el is sikkasztottak. Egy kisebb létszámú csoportot kiképeztek de nagy igyekezetükben nem a medve hanem a nyúl jelbeszédét taníttatták meg velük, mondván ez olcsóbb és nekünk több marad a zsebünkbe. Brüsszel taktikát váltott miután sorra tűntek el a tolmácsaik, elhatározták lentről kezdik a háziasítást. A lesüllyedt élőlényeket kell felkarolni mondták és így jutottak el a kígyóhoz annak egyik fajtájához a viperához.

A háziasítás jól sikerült, feltűnő módon az éjszakai bárokban hirtelen megsokasodtak a rumbatök zenészek és ezzel egy időben a kígyómarások száma is feltűnően megnőtt. A zoológusok megdöbbenve vették tudomásul, hogy a keresztes viperák csörgőt növesztettek a farkukra és elszegődtek zenésznek. Egynémely furcsa ízlésű némber Csicsolínát utánozva azt gondolta lehet szexuális játékot űzni a szerencsétlen kígyóval, és kipróbálta. Ezt már a kígyók sem bírták idegekkel és mérgükbe megmartak pár nőt, de ezek a halálesetek sem vették el egyesek étvágyát és további játékos kedvét. A hatóságok eljárást nem indítottak mert a kígyók önvédelemre hivatkoztak, hozzátéve örülünk, hogy végre kijöttünk a lyukból. Elegünk van a büdös odúkból, sziszegték!

A Zöld Béka nevű természetvédő egylet tiltakozási hullámot indított el, zászlajaikra a már kihalt madárfajokat és emlősöket fotózták rá. Transzparenseikre Hagyjuk meg a természetet természetes közegébe feliratot festették. Az unió fővárosaiban az egy időben megtartott nagygyűléseiken a mintegy háromezer ötszázegy főből álló tömeg petíciót adott át az illetékes tárcáknak, de látványos eredményt nem tudtak elérni. A brüsszeli irányelvek sértetlenek maradtak és folyt tovább az állatok háziasítása.

Miután a kígyókat sikeresen civilizálták, elhatározták a következő állat a farkas lesz.

Expedíciót szerveztek. Egy német juhász kutyát neveztek ki vezetőnek, aki köztudottan távoli rokona a farkasnak. Titokban arra számítottak, hogy az eb megsúgja a farkasnak milyen jó dolga lesz az ember közelében, ez a tervük be is jött. A farkas rövid lelki tusa után beadta a derekát. Egy feltétele azonban volt. Szorítsanak helyet neki az unió parlamentjébe. Ezt a kérését a közelgő demokratikus választásoknál teljesítették, majd beválasztották a gazdasági bizottságba, mely bizottság feladati közé tartozott a pályázati pénzek és beruházástámogatások finanszírozása. Egy másik bizottságba is beválasztották ahol a népjóléti ügyeket intézték.

Az ordas egyre feljebb és feljebb került a parlament hierarchiájában. Befolyásos lett, lobbizott az állatok még jobb körülményeinek megteremtéséért. Később állandó és örökös elnöknek választatta meg magát és munkatársnak választotta fajtestvéreit. A hiénát szakértőnek a sakált és a prérifarkast tanácsadónak. Titokban cégeket alapítottak és ezek a vállalkozások rendre elnyerték a pályázati pénzeket.

Az emberekre sötét és kemény évek következtek. A bérek és szociális juttatások egyre karcsúsodtak. Szép lassan összemosódott a nyugat a kelettel. Már nem voltak nagy különbségek az életszínvonal terén. Mindenhol a romlás lett a főirány.

A kultúra terén is hatalmas eredményeket produkált a farkas által vezetett unió. Legbüszkébb arra a törvényre volt, mely kimondta a farkasemberrel foglakozó irodalom és a belőle készült filmek hamisak és hazugok, később ezeket az alkotásokat megsemmisítették.

Farkastörvényeket alkottak az állatok!

Azok állatok amelyek még nem pusztultak ki egyre jobban kiszorították az embert a parlamentből. Farkas hatalma csúcsán, isten selejtes teremtményének nyilvánítatta az embert, aki a föld bolygó legnagyobb ellensége antiszociális, agresszív és képmutató!

A fejlettebb fajok azt beszéli Afrika még megmaradt erdeiben fellelhető egy kis lélekszámú embercsapat. Állítólag felosztották maguk között az erdőt és néha területi vitába keverednek. Olyankor állat módjára husángokkal verik egymást, köveket dobálnak egymás felé és mindegyik vezér akar lenni.

Brüsszel az Európai Unió és Nairobi az Afrikai Unió fővárosai példás összefogással azt tervezik, hogy az erdőt bekerítik, többszörös védelemmel látják el a rezervátumot, nehogy megfertőzzék a még megmaradt fejlettebb fajokat a megmagyarázhatatlan viselkedésükkel! Az erről szóló szándéknyilatkozatot Farkas és a Tatu írta alá a mai napon Nairobiban ünnepélyes keretek között.

Megjegyzés: Szomor 2008

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Abszurd
· Kategória: Ez+az
· Írta: Szomor
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 95
Regisztrált: 0
Kereső robot: 18
Összes: 113

Page generated in 0.097 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz