Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Sóhaj az öböl felett

, 348 olvasás, leguan , 4 hozzászólás

Misztikum

Szétmállott, mint a víz-habokból halászott levelek, elpergett hangtalan, akárha üveg-börtönből szabadult sivatag lenne, amely némán növekszik a hatalmas égtájak perzselő pólusai felé.
Az álom salak-kezébe gallyakat csúfító görcs állott, és a buckák váltakozó méreteihez igazítva lobbanó érzékszerveiben a türelmetlenség lángjait, egy meg nem születhető óceán fogyatkozó eső-könnycseppjeibe zárta a hanyatló tekintetek metszéspontját.

Szétmállottak, és többé nem simultak torony-alakzatba az elátkozott kövek. A lehántolt gondolatok illatos szabadságát bekebelezték az üveglapokra sóhajtott pára-kontinensek. Az emlékezés óráit öntudatlan akarat vezérelte mozdulatok őrölték porrá a földre görnyedt testek alázat-súlytól mélyülő medencéiben, s a távolság óráit lassan elfedte a keserű hamu…
A hontalan hantok letaposott áhitatában édes-keserű kín-bogyókat termettek az élet tövis-bőrű bokrai, s mint az elemek nagyságához menekülő lelkek, önnön fájdalmuktól eltelten, hontalan csillagok száguldottak át az éteren, hogy felégessék a szürke alkonyok homályos erdejét és felszárítsák a harmatot verejtékező hajnalokat.

Lengedező lámpás-vallomás követte földöntúli hűséggel a hullámok vad mozdulatait, s a szirtekre kúszó tenger-csápok lassan felfalták az életbe kapaszkodó holtak kéznyomait.
Álom-szigonyok fúródtak a felszínhez tapadt testekbe, s a zöldesen derengő hajók áramvonalait megtépdesték a felszín alá száműzött holdfény alaktalan vadjai.

… ugye Te is hallottad azt a szomorú, ólomsúlyú sóhajt az éjszaka mélyéből, a kitárt karú öböl felett…?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Misztikum
· Kategória: Novella
· Írta: leguan
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 311
Regisztrált: 0
Kereső robot: 22
Összes: 333
Jelenlévők:
 · gazzo


Page generated in 0.4575 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz