Navigáció


RSS: összes ·




Mese: Kócos tündér meséi - II.

, 737 olvasás, P.Palffy_Julianna , 6 hozzászólás

Gyerekeknek

II. rész
Kócos tündér Kis Pipacs keresésére indul



    – Gyere gyorsabban – nógatta Varázsmogyoró a kis tündért – Százszorszép és Zanót már már nagyon várnak!

    – Ennél gyorsabban nem tudok, még összekócolódik a hajam! – mondta Kócos tündéri komolysággal, de a szeme sarkában ott kucorgott a mosolygás.

    A Tündérpalotában nagy volt az izgalom. Tudnivaló, hogy Virágbirodalom határát csak akkor léphetik át a virágok, amikor a Földön éppen nyílni készülnek. Addig itt vigyáznak rájuk a tündérek, itt nevelkednek, itt választják ki milyen színű legyen a ruhájuk, mondhatnánk úgyis, itt járnak óvodába. De most nagy a baj, mert a kétségbe esett Pipacs szülők nem találják lányukat, Kis Pipacsot.

    Tegnap délután, mikor az ő ruháját választották volna – a piros valamelyik szép árnyalatát –, Kis Pipacs meglátta a másik teremben próbáló virágokon a narancssárga színt. Ámult-bámult, még a pici szája is nyitva maradt. Azonnal rángatni kezdte Pipacs anyuka kezét és húzta magával, hogy megmutassa neki.

    – Anyu, én is ilyen színt szeretnék! Ugye milyen gyönyörű? – mondta már menet közben, meg sem várva, hogy odaérjenek.

    – De kislányom, hiszen ez nem hozzád való! – csapta össze a tenyerét Pipacs anyuka – nekünk a piros szín áll legjobban, mindig ezt választottuk.

    – Igen tudom, de olyan vidám a sárga, és nekem annyira tetszik! Nem lehetne, hogy mégis ilyenek legyenek a szirmaim? – kérdezte könyörgő tekintettel.

    – Nem hiszem kicsim. Eddig még nem hallottam, hogy közülünk bárki elcserélhette volna a megszokott színeit. Gyere, nézzük meg, biztosan találunk a pirosak között neked is tetszőt. – ölelte át a lányát Pipacs anyuka, miközben visszafelé tartottak a próbaterem felé.

    Sokáig válogattak míg rátaláltak a legélénkebb pirosra. Kis Pipacs felpróbálta, illegett-billegett benne, de nem mosolygott. Nem volt öröm a szemében mint a többi virággyereknek. Lógatta az orrát még este is, az esti meséjét sem kérte, befordult a fal felé és hamar álomba szenderült.
    Pipacs anyuka a reggeli ébresztéskor már nem találta az ágyában. Először nem is aggódott, mert Kis Pipacs néha előbb felébredt és olyankor, a kerti madárfürdetőnél csacsogott a rigókkal, poszátákkal. De most ott sem leltek rá. A szülők rettentően megijedtek és azon nyomban felsiettek a Tündérpalotába. Megálltak a trónterem közepén, tördelték a kezüket, és akadozó hangon mondták el, nincs meg a kislányuk. Pipacs anyukának csak úgy potyogtak a könnyei. Ekkor lépett be Varázsmogyoró Kócossal.

    – De jó, hogy megérkeztetek! Kis tündérem nagy a baj, segítened kell! – szólt Zanót király, és azonnal elmondta mi történt. A teremben mindenki visszatartotta még a lélegzetét is, csupán Pipacs anyuka szipogása hallatszott.

    – Igen, igen értem. Ez várható volt – mondta Kócos –, már tavaly is láttam ilyet. No, nincs idő sopánkodásra, mindjárt összeszedem a holmimat és elindulok. Nyugodjatok meg – fordult a szülőkhöz –, visszahozom a lányotokat! Azért lenne egy kérdésem Felségetekhez – nézett a királyi párra –, valóban gond lenne, ha Kis Pipacsnak engedélyeznétek egy másik színű sziromszoknyát?

    – Még nem gondolkodtunk ezen – válaszolta Százszorszép királynő –, eddig senki nem kért ilyen lehetőséget. Ha itt lesztek, majd megbeszéljük. Addig összehívom a Bölcsek Tanácsát, törjék a fejüket milyen törvényt kell hozni erre a problémára. Szükséged van valamire az úton? – kérdezte a kis tündért.

    – Nincs Felség, már itt sem vagyok! – válaszolta Kócos, és illa berek, nádak erek* el is tűnt a teremből.


*tréfás szólás a hirtelen eltűnés, az elillanás, a kereket-oldás kifejezésére (net-lexikon)

(ppj)


folyt köv.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gyerekeknek
· Kategória: Mese
· Írta: P.Palffy_Julianna
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 316
Regisztrált: 1
Kereső robot: 30
Összes: 347
Jelenlévők:
 · arttur
 · gazzo


Page generated in 0.2327 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz