Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: Utazás

, 474 olvasás, leguan , 11 hozzászólás

Elmélkedés

Kiszáradt csont-meder az élet, s betegségben fetrengő váladék az ember, kit vágyainak elérhetőségébe vetett szilárd hite bíztat, hogy nap nap után elhiggye, továbbra is jogot formálhat az életre. De nevezhetnénk betegségnek is, igen, gyógyíthatatlan fekélynek, kit millió darabra szakajtott egy orkán, s darabjai még most is illeszkednének, ám van, akit megcsorbított a lét, s e szánalmas kirakósban többé már nincsen számára hely. De vannak bizonyos kiváltságok, bizonyos megnevezhetetlen, belső megnyilatkozások, melyek csak néhány csonkolt darabka sajátjai, s éppen ezért veti ki őket a Hatalmas és Egységes Lét.
- Mondd árnyék, szegény, éjbe fulladó árnyékom, nem bánnád-e, ha maholnap törvény ellen vétenénk, fizikai és emberi törvények ellen, s csak úgy, puszta kedvtelésből, az önző gyönyör szárnyait vállunkra csatolva, mint gőgös madár kireppennénk a Nagyvilág és a Lét törékeny borda-ketrecéből?
- Mivel látom a tüzet a szemedben, és ismerem életed minden elfojtott rezdülését, örömmel vétenék az emberi ostobaság törvényei ellen, és örömmel reppennék társaságodban ismeretlen tájak romjai felé, hol a képzelet folyékony éter, a formák meg folyton-folyvást változó, ősi szellemek!
- Legyen hát! Induljunk rögvest, ne pazaroljunk drága perceket! Törjünk át lezárt ajtókon, tapossuk el a tettetett gőg rózsáit, köpjük szemen a komolytalanság maszkja mögé rejtező tudós elméket! Üldözöttként, gyűlölt szélként, bolond senkiként száguldjunk át az Univerzum kongó termein!
Így hát lassan felnyíltak a vér-pecséttel lezárt szelencék, mik a Nagy Utak kezdetén hevertek, hogy elrettentsék a távozó bátrakat! Ott messze, csillag-párlatban érlelt tengerek zúgnak! Előttem félhomály, mögöttem az ég zenitjéig emelkedő, gőgös, ostoba sötétség…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Jegyzet
· Írta: leguan
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 307
Regisztrált: 2
Kereső robot: 27
Összes: 336
Jelenlévők:
 · Déness
 · Sutyi


Page generated in 0.2233 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz