Oasev: Átmeneti görcs (vers)
Megjelent:
Témakör: Magány



Átmeneti görcs





Didergő magányodban mint kikötözött, aszpikos sonkaszelet, hízott hurkáid fogságában éjféltájban még mindig önmagadban merengsz. Hallgatod szende-sután miként kattog tikk-takk dobok koppanó üzeneteként faliórád, mire el tudsz aludni! Nyáron hajszolt kényszer kísért meg, hogy meztelenül is vetkőzni tanulj; szétszeded s apró részletekből próbálod meg összerakosgatni maradék életed!

Lejárhatott már a biztos, tudatos megismerés büszke órája: folyamatos rettegés mérgezi totális ébrenléted s már nem kockáztathatod bosszúálló Sorsod, míg utadba vezényel Valakit aki mindennél fontosabb neked! Mikor szorulhatott már beléd ennyi sűrítetten tömörített magánytudat?! – Elfecsérelt töredék-perc lehet minden szívdobbanásnyi ütem, ha nem tanulsz meg a lehetőségekbe belekapaszkodni!

Zsíros-pufók pingvin-tested maga is tömény börtönlakat: ha nem figyelsz elkorhad benned a sok lom-kacat! Lázakban égő igazgyöngyszem volt minden kisfiús síránkozásod s nem bocsátották meg, hogy gyermek maradtál egészen! Dédelgetett álmaidért vérdíjat számoltak fel megvesztegethető közjegyzők, hamiskodó bírák kultúrák ítélőszéke előtt!

Levegőt kapkodó vágyakozásból is hiányzott valami! Összeszorított fogakkal hiába is merhettél nagyot álmodni, miközben nem voltak hozzá érdemi-fejlett kapcsolataid! – Megtört minden szilárdnak hitt, határozott mozdulat, ahogy átmeneti görcs áll az izmok munkája közé; balzsamos romantikái bimbót-teremtő Mindenségeknek régen magadra hagytak! Elvégezetlen munkád még egyre körbevesz; tovább zaklatt, idegesít! Valami – még magad is érzed -, meg kellett volna tenned, de a kérdés szüntelen megkergülve átugor!



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/158769