Navigáció


RSS: összes ·
Irodalom címke lapozgató...

88 alkotás (5 oldal, 20 alkotás/oldal)


Vers: Magasságos mélység

, 130 olvasás, lambrozett , 9 hozzászólás

Spirituális

Szellő fújja, eső veri,
riadt szeme megismeri,
azt az erdőt, azt a helyet,
ahol egykor sebe hegedt.

Megjegyzés: (2017. március végén)

Tovább


Mese: A Fény és a Szeretet születése

, 43 olvasás, annunziata , 0 hozzászólás

Spirituális

Hol volt, hol nem volt, az egyik életöltőben megszületett a Földre egy gyengéd, érzelmes Halak lány és egy erős, szilaj, vad Kos fiú. Teltek múltak az évek, a két lélek csak élt, éldegélt. Felnőtté válásukig nem keresztezték egymás útját, a saját útjukat járták. A fiú néha a pokolban játszadozott, bátran, örömmel, tudva, mennyire más és mennyire másak a vágyai, mint amihez a világ szokva van, míg a lány sokszor az égben talált menedéket másságára, ott élt, játszott, segített, ismerkedett, boldogságot, szeretetet szórt és olykor bölcselkedett.

Tovább


Vers: Elixír

, 42 olvasás, berlioz , 0 hozzászólás

Spirituális

Sötét napok fölött kúszó
hazug homály ostromára ébred
a lélek
Még tépnek a ködből születő
vicsorgó rémek…

Tovább


Vers: Megtérés

, 76 olvasás, szantogergely , 5 hozzászólás

Spirituális

Távol világtól
kastély világol,
ablakán holdfényes,
függönyös zápor.

Tovább


Regény: Interjú Erzsébettel V. rész

, 81 olvasás, béla , 1 hozzászólás

Spirituális

Erzsébet meghívása.

Erzsébet felnézet a laptopjáról, a laptop eltűnt.
Szent Germain mosolygott és nevetve mondta- Egy egyszerű trükk, a laptop most az ötödik dimenzióban van.
– Erzsébet, szeretnéd irányítani a föld reinkarnációs rendszerét?
– igen- válaszolt a nő és arra gondolt, hogy régen a férfiak jó nőnek tartották mikor bement egy étterembe az épen aktuális pasija gyakran féltékeny volt, akkoriban két hetes váltásokban gondolkodott, két hetente váltogatta a férfiakat és nem bánt meg semmit. Később arra gondolt, hogy a férfiak szerencsésebben öregszenek meg mint a nők, egy idős férfi lehet karizmatikus, de egy idős nőnek gyakran lógnak a mellei.

Tovább


Regény: Interjú Erzsébettel IV. fejezet

, 47 olvasás, béla , 0 hozzászólás

Spirituális

Erzsébet asztrál utazása.

Erzsébet felrakott egy kávét a tizedik emeleti panel lakásában a Kodály Zoltán utcában. Amíg főtt a kávé, addig leült a konyha asztalhoz. Ránézett a laptopjára de úgy döntött, hogy nem lép be a chat oldalra. A vágyak, a titkok, hazugságok szavakba öntött formájába, ahol mindenki meg akar világosodni és végül senkinek sem fog sikerülni. Erzsébet napok óta érezte, hogy neki sikerülni fog a megvilágosodás. A másik világból ahonnan kilökték, mikor a meditációban mondta, hogy ott jól érzi magát és ott akar maradni. Most vissza fogadja a másik világ, újra tudott meditálni, és újra járt a mars felszíne alatti üregekben ahol kicsi földönkívüliekkel beszélgetett telepatikus módon.

Tovább


Regény: Interjú Erzsébettel III. fejezet

, 42 olvasás, béla , 0 hozzászólás

Spirituális

A randevú

Erzsébet felrakott egy kávét, tudta jól, hogy István és Brigitta között szelem fog szövődni, őt azonban más dolgok sokkal jobban érdekelték. Meg kel tudni, hogy mikor fog bekövetkezni a világ pusztulása. Már ha elpusztul egyáltalán, ami közel sem biztos. Erzsébet tudta, hogy Istvánt egyedül Nikoletta, a kislánya érdekli.
Megeredt az eső Győrben, ilyenkor már hó is eshetne- gondolta Erzsébet.
A konyha asztal körül ültek.
– Meg szeretném menteni a lányom- mondta István
– Hogyan? - kérdezte Brigitta

Tovább


Regény: Interjú Erzsébettel II. fejezet

, 72 olvasás, béla , 1 hozzászólás

Spirituális

A kihallgatás

Brigitta a Kodály Zoltán utcában található panel lakásába érve álmosnak érezte magát, bár csak négy órája volt az iskolában. Délután egy óra volt úgy döntött, hogy picit lefekszik a díványra. Később úgy döntött, hogy mégis csak meglátogatja Istvánt a győri kórházban, vásárolt banánt a férfinak.
István, feküdt a kórházi ágyon, a nővér akinek a férfi szerint lehetett volna rövidebb szoknyája kicserélte az infúziót. István úgy gondolta, hogy a baleset utáni eszmélet vesztéskor a jövőben járt és találkozott saját jövőbeli énjével, és Brigitta jövőbeli énjével. És a nyitott kapu, nyitva maradt.

Tovább


Regény: Interjú Erzsébettel I. fejezet

, 79 olvasás, béla , 2 hozzászólás

Spirituális

ezoterikus kisregény

A baleset.

Nikoletta szomorúan lehajtotta a fejét, iskolába kell menni, sietve futott Győrben a Kodály Zoltán utcában, siettet nehogy lekésse a buszt, ami az általános iskolához viszi. Hideg novemberi nap volt, a férfi aki szembe jött vele a Kodály Zoltán utca és a Földesi Gábor utca sarkánál ismerősnek tűnt, de egy tizenhárom éves lánynak egy félig ismeretlen férfi nem köti le a figyelmét. A férfi magas, vékony testalkatú volt, fekete rövid hajjal, napszemüveget viselt. A kislány és a férfi szótlanul elmentek egymás mellet, bár Nikoletta úgy érezte, mintha a férfi egy pillanatra megérintette volna a kezét, olyan érzés volt, mint egy áramütés, önkéntelenül is megborzongott.

TovábbEz+az: Véletlen lelkek

, 94 olvasás, adamkovasznai , 0 hozzászólás

Spirituális

Véletlen lelkek
Te találkoztál már a lelkitársaddal?
Igen, találkoztam.
Mesélnél róla, milyen érzés?

Tovább


Vers: Kelél

, 84 olvasás, adamkovasznai , 0 hozzászólás

Spirituális

Kelél? Az mi?
Az, angyalom a világ legtermészetesebb dolga.
Mindenkinek vagy egy sajátja, s minding magánál hordja.
Sőt a legtöbbünké idősebb és bölcsebb mint mi.
… jó de végül is az mi?

Tovább


Novella: Egy kitalált történet

, 135 olvasás, HungarianStoryteller , 2 hozzászólás

Spirituális

Vezetett reinkarnációs utazásom során láttam magam, amint egyik előző életemben egy háborúban harcoltam. Ez a háború úgy az 1900-as évek elején lehetett. Két bajtársammal egy fronton harcoltam, azokkal, akikkel még együtt kezdtük el a katonaiskolát, és az életemet rájuk bizhattam.
Meghaltam, de nem miattuk. A felettesem ölt meg, amikor összefutottam vele egy bombatalálat után maradt bűzös kráterben, amiben holttestek tömkelege hevert. Rajtakaptam, amint csapatunk elesett katonáinak holttestét fosztogatta.
Lelőtt.

Tovább


Novella: Az androgün

, 95 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

A fiú a zsúfolt belvárosban várt kedvesére. Izgatott volt, mint minden alkalommal a vele való találkozáskor, de ezúttal a tőle kapott e-mail nem hagyta nyugodni. Írása meglehetősen felkavarta, alig tudott uralkodni magán, de nem kellett sokat türelmetlenkednie: a lány hamarosan megérkezett, s azon nyomban beültek a sarkon lévő keleti hangulatú teaházba, hogy megbeszéljék az éjjeli élményt.
Rövid mellékzönge után a tárgyra tértek. Kielemezték közös álmukat, ami szinte minden részletben megegyezett: egy nemtelen (vagy inkább kétnemű?) lénnyel beszélgettek. Noha egyikőjük sem emlékezett rá konkrétan miről is társalogtak, de abban mindketten egyetértettek, hogy álmuknak különös jelentése van, és nem lenne szerencsés csak úgy átsiklani felette.

Tovább


Regény: Betelgeuse - befejező rész

, 109 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

'részlet a könyvből 17'

… a már említett kétes eredetű alomalakok mellett azonban vannak az asztráltérben kézzelfogható entitások is, vagy legalábbis jelenlétük valamelyest oda is beszűrődik. Isten, istenek, személyes őrangyal, szeráfok, szellemi segítők, bármilyen formát is öltsön a fény energiája, azok behívhatók álmainkba. Nem lehetetlen tehát, hogy találkozz a lénnyel akit úgy hívnak: a Felsőbb Én.
(...)
Ha ez sem elég és igazán nagykanállal akarod habzsolni az álmokat, és célod a legteljesebb spirituális kiteljesedés, ajánlom figyelmedbe az ún. „csoportos álmodást”. Ekkor néhány, a kreatív álmodásban haladó személy egy közös álomban találkozik.

Tovább


Regény: Betelgeuse - 10. rész

, 102 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

'részlet a könyvből 14'

(...)
… nincs tehát az a szörnyű és lehetetlen álomszituáció, melyen ne lehetne változtatni, ha másképp nem, hát önfelébresztéssel. Koncentrálj az ébredésre, vagy nézz mereven egy pontra – garantáltan felébredsz! E technika mindenkor működik.
Tudok ennél is jobbat: habár közel az ébredés, mégis legédesebb álmodban szeretnél maradni, megteheted. Ébredésed átmenetileg megakadályozhatod pörgéssel: kezdj el forogni a tengelyed körül, miközben az álomban maradásra összpontosítasz! Mire eljutsz az álmodás művészetének erre a szintjére, ujjongva, gyermeki izgatottsággal hajtod párnádra fejedet, készen az újabb éjjeli csoda átélésére.

Tovább


Regény: Betelgeuse - 9. rész

, 118 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

Hatodik éjszaka

Másokhoz hasonlóan az álmodó ki volt szolgáltatva az álomviharok széllökéseinek, nem különben csapódott egyik látomásból a másikba, mint azok. Alakok, árnyak, fények, formák, érzések álomtorzókként villództak előtte megfejtetlen neuroncelluloidokon és miután erőnek erejével kibillentette e kaotikus szubuniverzumot tengelyéből, visszakaparintotta személyiségét és iszkolt a végzetébe, megmenteni önmagát.
Az Ideális Világ utolsó pillanataiban a fekete sereg egyként rontott a földön kuporgó Albertre és mélyen húsába vájtak. Tömegük mindent eltakart, az általuk okozott fájdalmakat a sötéttől még erősebbnek érezte, csak azt kívánta, hagyjanak alább az őt elevenen marcangoló kínok. Lelki szemeivel látta szikkadt holttestét és arcon köpte volna magát, amiért nem tudta elérni a szent célt. A jelenet csúfosan és szánalmasan pergett le előtte, tükröt tartva neki bukásáról, és kifacsart véget ért pályafutásáról.

Tovább


Regény: Betelgeuse - 8. rész

, 112 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

Ötödik nap

Goromba és tömör füsttől fojtogatott a reggel az éjszakai univerzumban történtek hatására, a szomszédos cellákban az éjjel összeverekedett raboknak köszönhetően és amiatt, hogy létszámváltozásból kifolyólag a hulladék-feldolgozóban sem volt rá aznap szükség. Egy falra karcolt újabb strigula, s a fal pora tehetetlenül hullik alá egy munkától megfosztott napon, megvonva a jóval korábban érkező lágy ébresztőtől, mert nincs is annál jobb, amikor a tisztek kedvesebbnek látszanak csak azért, hogy fel ne rázzák a szunnyadó szörnyetegeket. Tehetetlenül, mert a Napnak újból végig kell cammognia az égen ahhoz, hogy megoldást találjon az Ideális Világbéli élet-halál kérdésre és folytatni a harcot, a menekülést.

Tovább


Regény: Betelgeuse - 7. rész

, 99 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

'részlet a könyvől 5'

- A tudatos álmodók menekülnek a világból...
- Mit is csinálsz éppen? Könyvet olvasol? Meg tévézel és naphosszat stratégiai játékokkal játszol vagy a kocsmában iszod le magad. Hosszan sorolhatnám. Ki is menekül?
(...)
Az álmodás nem a koponyánk belsejében, hanem az asztrálvilágban (egy nem fizikai szférában) történik, ami a lehetőségek birodalma. Tudattalanul belecsöppenve egy „üres képernyőt” kapunk, melyet ingerek híján tudatalattink azon nyomban telefirkál, egy önkényesen működő, mozgó és zsibongó hologramot építve fel, korábban tapasztalt élményeink alapján. Nappali perspektívánkat átörökítvén a kialakult álom úgy viselkedik, mint a fizikai valóság, de becsapja korlátozott elménket: visszaköszönnek mindennapi szokásaink, emberi reakciók, a természeti és fizikai törvényszerűségek, és hagyományos módon álmodva hiányzik elemző logikai képességünk is.

Tovább


Regény: Betelgeuse - 6. rész

, 140 olvasás, HungarianStoryteller , 0 hozzászólás

Spirituális

'részlet a könyvből 4'

- Tévhit: Nappal teljesen tudatosak, alváskor pedig teljesen tudattalanok vagyunk.
- Cáfolat: Az átlagember a nappalokat magas tudatossági szinten éli meg, míg álomba merülésekor vele együtt tudatossági szintje is. Éberségünk a legtöbbször független attól, hogy a "valóságot” éljük át, vagy "csak" álmodunk. Az eleven álmodás változó éberségi szinten folyhat: lehet, az egyén épp csak felismeri az álmodás tényét, de nem képes beleszólni az eseményekbe, máskor viszont szinte tökéletesen uralja. Fizikai életünket sem tudjuk teljes tudatossággal átélni: a nap folyamán állandóan ingadozik (pl. ha gondolataidba feledkezel vagy meditálsz). Akárhol is legyél - álomban vagy ébrenlétben – előfordul, hogy tudatosságod elkóborol a lényegtől, figyelmedet elveszted és nem a jelen pillanatban vagy.

Tovább


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 37
Regisztrált: 11
Kereső robot: 49
Összes: 97
Jelenlévők:
 · Aimee
 · Alberczki László
 · Amias
 · BFanni
 · BranwenSlayne
 · gazzo
 · lambrozett
 · lyanoka
 · PeterReaze
 · Thalassa
 · Tündérke


Könyvajánló

Fehér Csaba:
NapraforgóFehér Csaba (hung) - Kósa Emese (kosa) - Süveg Gábor - Tóth János (tothjanos): Napraforgó

Három ...


Tovább...

Zeneajánló

Félúton: Ócska Harc
Küldte: Vermilion

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Véletlen (mû) ajánló...


Kategóriák


Irodalom


· Ballada:154
· Blog:87
· Bohózat:6
· Dal:1084
· Epigramma:11
· Esszé:185
· Ez+az:6317
· Haiku:1322
· Jegyzet:1110
· Képvers:126
· Kockavers:22
· Krimi:115
· Kritika:25
· Limerik:24
· Memoár:585
· Mese:675
· Novella:3756
· Próza:1924
· Prózavers:224
· Regény:1700
· Rondó:5
· Sci-fi:182
· Sírfelirat:4
· Színmű:2
· Szonett:847
· Szonettkoszorú:11
· Tanka:36
· Vers:63143

Zene


· Album:3
· Klipp:85
· Zene:162

Galéria


· Digitális grafikák:928
· Festmények:650
· Iparművészeti galéria:275
· Rajzok...:1767


Page generated in 0.7899 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz