Navigáció


RSS: összes ·
Irodalom címke lapozgató...

1708 alkotás (86 oldal, 20 alkotás/oldal)


Regény: Tűz táncol földjeik felett. II. Kariah börtönében/4.

, 4 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Dermont könnyű szívvel indult el Makozinból. Örült, hogy egy kicsit maga mögött hagyhatja a zűrzavaros udvart, kíváncsi volt Kariahra és a király húgára is. Még sosem látta a lányt. Maroma idejében ő legtöbbször Makozinban szolgált, majd pedig szépen visszavonult, amikor Daather átvette az uralmat. Szerencséje volt. Nem szolgált olyan magas beosztásban, hogy Daathernek fontos legyen a személye. Túl gazdag sem volt, és a birtokai megbújtak egészen fent északon a hegyek között. Ő meg volt annyira bölcs, hogy a nehéz időkben szépen meghúzza magát, és ne tűnjön fel senkinek.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. II. Kariah börtönében/3.

, 9 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Csendesen kezdett esni a hó az éjszakában, hogy reggelre fehérbe borítsa a tájat, tündöklő sivataggá varázsolva a hegyek alatt elterülő síkságot. A sűrűn hulló pelyhek, a csillagok eltakart fénye nem könnyítette meg az utat a sötétben vágtató magányos lovasnak. A hold rég elbújt már, nem világította meg útját. Mégis lankadatlanul tört előre, mert fontos hírt vitt. Célba akart érni reggelre, hogy az ébredő nappal együtt adhassa hírül egy új időszak kezdetét, azt ugyan nem tudta, hogy még több vért, vagy békét hoz-e rájuk.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. II. Kariah börtönében/2.

, 13 olvasás, KáDé , 1 hozzászólás

Fantasy

A következő héten megérkeztek Daather hadai. Adriana Adrannal együtt figyelte az egyik bástyáról, ahogyan a sereg felsorakozik a vár alatt. Eleinte nem volt olyan rémisztő. A katonák nevetségesen kicsinek tűntek a magas szirten épült várból. De aztán egyre többen jöttek, míg végül az egész síkság tele lett katonai sátrakkal. Fent Kariahban állandóan lehetett hallani a tábort, a lovak és emberek zajait. A várban is folyamatos volt a fegyvercsörgés, mindenki keményen gyakorolt. Az igazán fenyegető azonban az ostromgépek megjelenése volt Adriana számára. Azok még a várból nézve is óriásinak tűntek.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. II. Kariah börtönében/1.

, 19 olvasás, KáDé , 2 hozzászólás

Fantasy

Lovak dobogó patáinak hangja ébresztette az új napot. A hajnal első sugaraival együtt izzott alattuk a föld. Sűrű por kavargott utánuk, és messziről hirdette útjukat üldözőiknek. A menekülők végül elértek egy erdőhöz, és a fák tömege jótékony homályba vonta őket, lombjaik eltakarták a hajnali napfényt, és sötétséget borítottak rájuk.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. I. Egy halott király/2.

, 19 olvasás, KáDé , 2 hozzászólás

Fantasy

Egy kislány felriadt álmából. Hirtelen ébredt fel, és furcsa nyugtalanság vette körül. Félelem fogta el, mintha rosszat álmodott volna, de ő mégis biztos volt benne, hogy az éjszaka képei nyugodtak voltak mialatt aludt. Nem, a bizonytalanság kívülről fakadt. Körülnézett a szobában, minden sarkot alaposan megfigyelt, de nem tűnt fel neki semmi rendkívüli. Az érzés azonban, hogy valami még sincs rendben, megmaradt.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. I. Egy halott király/1.

, 21 olvasás, KáDé , 3 hozzászólás

Fantasy

- Én a Tűz vagyok, emésztő Láng. És éhezem, rettentően. Én szövetséget kötök veled, Nagyúr. Támogatlak, és katonáid szívében elültetem a szikrát, hadaid pedig erősek lesznek és könyörtelenek. Én Téged a világ urává teszlek. Hatalmat adok neked. Pusztító tűzvész jelöli majd uralmadat, és egészen a legvégső határig minden a Tiéd lesz. Felperzselem ezt a földet, hogy oltsam éhségemet.

Tovább


Regény: Sic itur ad astra II.

, 22 olvasás, gazzo , 0 hozzászólás

Fantasy

2. „Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába”*


A pokolfajzat három vadonőrzője egy szemvillantás alatt kapta szét a rendőrséget. Egy mozdulattal harapták át a rendért felelős férfiak mellkasát, öröklétre roppantva azok szívét. Egyetlen üvöltés nélkül hulltak az életek, melyek a házat őrizték.

Megjegyzés: * "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! "
(Dante – Isteni színjáték - Pokol, III. 1-9.)

Tovább


Regény: Sic itur ad astra I.

, 65 olvasás, gazzo , 15 hozzászólás

Fantasy

SIC ITUR AD ASTRA*

1. PrológusNem tudták, hogy figyeli őket. A szemek a mélyben rejtőztek, ott, ahol a vadon ingoványa örök éjszakává szövi a rémálmokat. Hova nem jut a téli ég ezüst fénye, ott, hol a sötétség lelke éhes vadként választja a legbűnösebbeket.
Ahol a megbocsáttatás vak reményként sír, hontalan szellemként enyészik és süllyed, csak süllyed oda, ahonnan nincs kiút.


Megjegyzés: *„és így jutottunk ki a csillagokhoz”
Közös munkánk Aevie-vel

Tovább


Regény: Halovány reménysugár

, 26 olvasás, Mynerta , 2 hozzászólás

Álom

1. fejezet

A falióra végre hatot ütött. Egy újabb hosszú műszaknak lett vége. Fáradtan, szinte már az utolsó tartalék energiámat felhasználva gurultam oda a vendégemhez, hogy feltálalhassam a rendelését. Aznapra bőven elég volt ennyi. Rettentően hasogatott a talpam, a térdemről már nem is beszélve. Tizenhét éves létemre, kénytelen voltam iskolai tanulmányaim mellett munkát vállalni, hogy eltarthassam anyámat és meg tudjak venni mindent, amire szükségem volt.

Megjegyzés: Részlet a Halovány reménysugár c. regényből

Tovább


Regény: 1. Fejezet(Dum spiro, speroval folytatása)

, 45 olvasás, Helondale , 1 hozzászólás

Fantasy

...
- Először is szeretnék kérni tőled és feleségedtől némi időt, hogy ezt megbeszéljem a társaimmal.

Az asztalnál ülők négy jó barát, akik éppen csak egy korsó sörre tértek be. A tapasztalt harcos szavai után egyedül Holger, a törp mer először szólni:
Miért segítsünk mi ennek a két idegennek? Hiszen nekünk is van családunk. A szeretteink hazavárnak. Ugyan miért kockáztassam az életem? - tárja szét izmos karjait ültében.

Tovább


Regény: Az Igazság ideát van, avagy az emberi tudat rejtelmei 01.

, 171 olvasás, Forever , 4 hozzászólás

Ezek vagyunk

Előszó

„Kapaszkodó, széjjelváló,
Túlélésre gyakran játszó,
Fénylő „láncszemek”.
Földön járó, csodát váró,
Mindhalálig táncot járó,
Gyarló Istenek...

Tovább


Regény: Acél és Topáz 6. fejezet

, 36 olvasás, larissza , 0 hozzászólás

Szerelem

Az ünnep reggele is 9-kor kezdődött, akár a többi nap, de most Dina vitte be a reggelit Topáznak, hogy elsőnek köszönthesse fel.
- Jó reggelt, kedvenc barátnőm! Boldog szülinapot! – ment be nagy vigyorral hozzá.
- Hagyjatok aludni! – mordult fel hirtelen.
- Nézd, gyertyás muffin! Én vagyok, mi van veled? – kérdezte, majd miután az asztalra tette a tálcát, sütivel a kezében leült az ágy szélére – Baj van, vagy csak hisztis vagy?
- Öregebb leszek, izgulok a ma este miatt és hiányzik a szerelmem. Szerinted, ne legyek hisztis? – háborodott fel.

Tovább


Regény: Acél és Topáz 5. fejezet

, 47 olvasás, larissza , 0 hozzászólás

Szerelem

Amikor minden egy napra esik

- Hogy tetszett a koncert, szerelmem? - kérdezett a srác, miután felállt a dob mögül, és a mikrofonhoz lépett.
- Nagyon, de ne hozz zavarba, kérlek! - kiáltott kipirult arccal.
- Nem fázol? Elég hideg van már. Dina hol van? - leugrott a színpadról, megcsókolta, majd ölbe vette.
- Egyedül jöttem, Dina kocsijával. Gyalog nem mert elengedni.
- Én sem engedtelek volna. Te akkor egy kortyot sem ittál ugye? - aggódott.
- Dehogy ittam! Mit képzelsz egy úrhölgyről? - viccelődött – Tényleg nem ittam.

Tovább


Regény: A vér nem válik vízzé XII.

, 91 olvasás, luxin , 6 hozzászólás

Boldogság

- Meséld te, én nem bírom kimondani! - kérlelte apósom anyósomat.
Amíg lovaink abrakoltak, mi babánkkal játszadoztunk a fűben. (Akkor, Gáborkának hívtuk, - ezt a nevet választottuk neki.) Gyönyörű őszi nap volt, melegebb, mint olyankor szokás. Vidáman nevetgéltünk, kisfiunk édes gőgicsélésén: akkoriban kezdett el tárgyakat fogni, és minden új dolog láttán mosolygott.

Megjegyzés: Vége

Tovább


Regény: A vér vízzé nem válik XI.

, 67 olvasás, luxin , 4 hozzászólás

Boldogság

- Vágjunk bele. - higgadtam le némileg.
- No, végre! - sóhajtott szerelmem.
- Fogalmam sincs, hogyan kerültem abba az erdőbe… - mélázott el Vilmos.
- Milyen erdőbe? Mikor? - sürgettem kérdéseimmel.
- Nevelő szüleim, kiránduló úton voltak a hegyek között, amikor rám találtak: Kis kék pléden feküdtem a fűben, és (három - négy hónapos létemre), kezeimre mosolyogtam. Öltözékem, afféle tucat ruhából állt, de tiszta, ápolt babának néztem ki. Különös, de lábamon csak fél pár - kézzel kötött- cipőcske volt.

Tovább


Regény: A vér nem válik vízzé X.

, 74 olvasás, luxin , 1 hozzászólás

Boldogság

Kevesen laktak az osztrák kisvárosban, - azt reméltük, könnyen informálódhatunk: Először a főtéri templomban érdeklődtünk, de ezerkilencszázötvenes évek elején, nem történt olyan születési bejegyzés, ahol külföldi illetőségű volt az újszülött. (No, igen: Lakatosék, illetéktelenül tartózkodtak az ország területén, - más irányba kellett kutakodnunk.) „Tűt a szalmakazalban… ” - jutottak minduntalan eszembe feleségem intelmei. Kérdezősködtünk idősebb emberektől, hogy - a régmúlt időkben-, nem láttak e városukon áthaladó ekhós szekeret. „Sok ilyen volt. ” - válaszolták a megkérdezettek.

Tovább


Regény: A vér nem válik vízzé IX.

, 110 olvasás, luxin , 7 hozzászólás

Boldogság

Következő két napunkat egymás társaságának örülve töltöttük: Jártunk színházba, moziba, ebédelni, vacsorázni. Nem gondoltunk a megfejthetetlen titokra, - csókjaink íze mindent elmosott. Képtelenek voltunk betelni egymással, - boldogságunk nőtt, növekedett. Föl nem foghattam épp ésszel, hogy én - az örök „Casanova”- hogyan tudtam behódolni az egyetlennek. Szerelmem akkor is hiányzott, ha csak a közértbe ugrott le.
Féltem: elmegy tanulni, elfelejt, beleszeret valakibe, jobb meggyőződés éri. Ez a tudat annyira megviselt, hogy segítséget kértem egykori egyetemi tanáromtól. Fáradozásom nem volt hiába való: Arankámat átkérték budapesti főiskolára.

Tovább


Regény: A vér nem válik vízzé VIII.

, 73 olvasás, luxin , 0 hozzászólás

Boldogság

Félelemtől vacogva vártuk a lovak közeledését: megpróbáltunk bebújni a szekér alá. „Talán itt nem találnak ránk. ” - mondtuk összeölelkezve. Fészkelődve kerestünk kényelmesebb pózt, de ekkor a föld megindult alattunk, és zuhanni kezdtünk: A felszíntől számítva, talán két méterre eshettünk le. Rögtön egymás hogyléte felől érdeklődtünk, de mint kiderül, épségben landoltunk, - kivéve egy két horzsolástól. Mindeközben, az agyagos föld, szorgalmasan hullott ránk. Félő volt, hogy az ekhószekér alatt is meglazul a talaj. Mégis néma csendben maradtunk, és bár prüszkölés csiklandozta orrunkat, igyekeztünk visszatartani azt.

Tovább


Regény: A vér nem válik vízzé VII.

, 79 olvasás, luxin , 5 hozzászólás

Boldogság

Lélekszakadva rohanta le a tóra, pedig tudtam még nem jött el a holdtölte. Szememmel végigpásztáztam a fürdőző embereken, és - mi tagadás - fenébe kívántam őket! Hívtak szalonnázni, sörözni, tereferélgetni, de inkább letelepedtem egy fa alá. Napomat átgondolva, zsebemből noteszt halásztam elő, és levelet írtam édesanyáméknak:

Tovább


Regény: A vér nem válik vízzé VI.

, 93 olvasás, luxin , 2 hozzászólás

Boldogság

Annak idején, apám nyomába eredt a lánynak, de akkor már nem a szerelem vezérelte: Születendő gyermekét féltette. Ezt a kalamajkát idézte elő a szülői tiltás: Nem szerethették egymást szabadon a fiatalok, - érzésüket nem a kora testi kapcsolat nyomta el. Ó, mennyi mindenről árulkodott az apámtól hallott „elháltuk” szó: Bűntudat, megsemmisülés, mulandó tiltakozás a leggyönyörűbb érzések ellen!

Tovább


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 31
Regisztrált: 5
Kereső robot: 20
Összes: 56
Jelenlévők:
 · arjuveda
 · inyezsevokidli
 · Jade_Sarkany
 · szantogergely
 · szomorufuz


Könyvajánló

Marossy József:
VajonMarossy József: Vajon

Családi arcképek az idők távlatában sem fakulnak.
Elesett emberek, haikuk, vagy éppen vidám dolgok egyaránt foglalkoztatnak, amelyeknek írásaimban hango...


Tovább...

Zeneajánló

Akár egy gyönyörű dallam
Küldte: Forever

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Véletlen (mû) ajánló...


Kategóriák


Irodalom


· Ballada:157
· Blog:91
· Bohózat:6
· Dal:1086
· Epigramma:11
· Esszé:185
· Ez+az:6330
· Haiku:1333
· Jegyzet:1115
· Képvers:128
· Kockavers:22
· Krimi:115
· Kritika:25
· Limerik:24
· Memoár:587
· Mese:675
· Novella:3776
· Próza:1942
· Prózavers:226
· Regény:1709
· Rondó:5
· Sci-fi:184
· Sírfelirat:4
· Színmű:2
· Szonett:848
· Szonettkoszorú:11
· Tanka:37
· Vers:63497

Zene


· Album:3
· Klipp:86
· Zene:164

Galéria


· Digitális grafikák:929
· Festmények:652
· Iparművészeti galéria:275
· Rajzok...:1771


Page generated in 0.1068 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz