Navigáció


RSS: összes ·
Irodalom címke lapozgató...

86 alkotás (5 oldal, 20 alkotás/oldal)


Blog: Emlékezzünk Kaiser Istvánra

, 9 olvasás, nagyvendel , 0 hozzászólás

Megemlékezés

Emlékezzünk Kaiser Istvánra
Negyven év elmúltával:

Így élt a FUK
Kaiser István emlékezete

Megjegyzés: NAGY VENDEL: a megemlékezés, és a FUK- induló szerzője, a FUK tagja

Tovább


Blog: Hulló Csillag 4. - Nevében a végzete

, 21 olvasás, Jade_Sarkany , 2 hozzászólás

Elmélkedés

„Szeretlek, úgy, ahogyan vagy. Te vagy az én IMÉM. " Mindig ezt mondogatta. És csak remélem, hogy el tudjátok képzelni, milyen mély kapcsolat volt kettőnk között. Nem tagadom, könnybe lábad a szemem, mikor ezekre a dolgokra, emlékekre gondolok, de azért most már lassan megy a szép emlékekre összpontosítani, hogy meg tudjam magamnak, magamban őrizni a gyönyörűségét.

Tovább


Blog: Hulló Csillag 3. - Nem szabadna

, 20 olvasás, Jade_Sarkany , 0 hozzászólás

Gondolat

Nem szabadna szomorú zenéket hallgatnom. Mégis, muszáj. valami kényszerít. Egyik percben kemény rock, másikban romantikus dalok. Valami kényszerít, és könnybe lábad a szemem. Tudom, továbblépek. De nem most. Most nem akarom. Most kell. De nem akarom, mert nem hiszem el. De mit tegyek, ha csak ez a fájdalmas emlék- muzsika csökkenti a fájdalmaimat. Hétköznap van, és egyedül vagyok. Negyven év alatt ez még sosem volt így.

Tovább


Blog: Ma még

, 44 olvasás, Aevie , 2 hozzászólás

Halál

Ma még itt vagyok. Legalábbis te úgy hiszed. Látsz, hallasz, érintesz, és szerinted ez én vagyok. Az, aki voltam, és mindaz a lehetőség, ami majd leszek. Azért hiszed így, mert ember vagy. Végtelenül reményteli, vak ember.

Tovább


Blog: Hulló Csillag 2. - Majd elválik

, 31 olvasás, Jade_Sarkany , 2 hozzászólás

Remény

Napról napra és óráról órára csökkennek a teendők. Szívem mélyén már alig várom, hogy túl legyünk az egész herce-hurcán. Megoldottam mindent, elrendeztem a dolgokat. Pontos menetrend van a következő napokra, de kell is, mert még így is ki tudja, mi történhet. Így most már csak a fájdalom maradt.

Tovább


Blog: Hulló Csillag 1. - Lehullt a Fény

, 41 olvasás, Jade_Sarkany , 5 hozzászólás

Megemlékezés

Nehéz szavakba öntenem, mit is érzek, mi zajlik lelkemben. Nehéz, mert nem szeretném elvenni lánykáim gyászát, de mégis úgy érzem, el kell mondanom. Ha nem teszem, megfulladok.
Sokat nem látok e hajnali órán, viszont valami kell, valamilyen mentsvár, valamilyen védelem ez ellen a brutális fájdalom ellen. Megpróbálom megértetni másokkal is, de ha ki akarom mondani, csak artikulálatlan üvöltés hagyja el a torkom, vagy testet-lelket rázó zokogás tör rám.

Megjegyzés: In Memoriam Csőgör Lászlóné
Búcsúzik tőled Öt Unokád, Márk, Alexander, Vivien, Ricsi és Hajnalka. Lányaid: Márta, Gabika, Brigi és Barbi. És a Te Örökké egyetlen Iméd.

Tovább


Blog: Napló – Levél VIII.

, 41 olvasás, P.Palffy_Julianna , 4 hozzászólás

Ezerszín

Boldogságpillangók

Őhercegsége növöget mint a gomba. Tájékozódik, jár, tanul, gagyog, fineszesedik a drága. Vannak már saját szavai: deje az a gyere velem, a glu-glu ivást jelent, vauvau a kutya, koko az nem a drog, hanem a kedvenc mesehőse Pocoyo, tettye a kérem és a tessék együtt – mikor melyik –, tüccs a csüccs, és végül a mammamm – természetesen –, az mindig evésre való felhívást jelent.

Megjegyzés: 2017
ppj

Tovább


Blog: Szikra

, 26 olvasás, BranwenSlayne , 0 hozzászólás

Gondolat

túl a képeken és szavakon,
szív és agybajon, sáraranyon
nekem a tapasztalás művészetét jelenti örökké
trónom egy képlékeny álomvilág legmagasabb sziklája
formálok, teremtek, megőriz Organika fehér lángja

Tovább


Blog: Napló – Levél VII.

, 58 olvasás, P.Palffy_Julianna , 9 hozzászólás

Ezerszín

Ég a gyertya ég… *

Már-már kezdett halványulni az Ünnepek fénye – bár minden igyekezetünk azon volt, hogy ne így legyen –, de egy hús-vér unoka azonnal megszázszorozta a ragyogást. Persze, naná, mindenki arra várt, mit szól a gyerek, milyen élményt tudunk mi, felnőttek varázsolni a csoda mellé?

Megjegyzés: ppj
2016

*népi eredetű gyermekmondóka kezdő sora

Tovább


Blog: Úttalan

, 45 olvasás, poemer , 0 hozzászólás

Sajgó lélek

december 13.
Hogy mi a legrosszabb a depresszióban?
Az örök bizonytalanság.
A lélek folyamatos, kínzó ürességét olykor megvilágítja egy-egy kósza reménysugár… de ez talán még kínzóbb mint a fojtogató sötétség.
Mert bárhogy is a kiút lehetősége délibábként vetül fel a kilátástalan úton, a ’jobb nap’ egyszer mindig véget ér. ’Jobb nap’-ok előfordulnak… aztán véget érnek.
Ez egy pokoli körforgás.

Tovább


Blog: Napló – Levél VI.

, 78 olvasás, P.Palffy_Julianna , 0 hozzászólás

Ezerszín

Jár a baba, jár…

Loholunk a nyár után – észrevétlenül szaladt el mellettünk –, s már itt a nyakunkon az ősz. A nagyszülős évszakok kérem szépen, egészen mások. Őhercegségével minden újnak hat, és egy kicsi hangya szaladgálása is sokkal érdekesebb, mint a Forma 1. Bár ez éppen rossz példa, mert a motorok, autók hangja, és minden ami technika, az maga a varázslat. Nem lehet semmit szerelni csak négykezes módszerrel, amiből két szabad kéz feltétlenül a gyerek irányítására, elkapására, ölelésére, lefoglalására kell, különben nem készül el a várva várt konyha, és a nappali bútor sem szerelődik össze magától.

Megjegyzés: ppj
2016

Tovább


Blog: Napló – Levél V.

, 432 olvasás, P.Palffy_Julianna , 4 hozzászólás

Ezerszín

Olvadáspontok

Forradalminak nem nevezhető felfedezés, de nekem új. Minden rám vetett pillantásától elolvadok. Őhercegsége még nincs egy éves, és úgy játszik velem, mint macska az egérrel. Pedig kőből van a szívem. (kac-kac) Ha valami világít, zsinór van rajta, vagy szerszámra hasonlít, vagy éppen bármiképpen szerelhető – és tiltott –, akkor az bevizsgálandó. Mászik, forog, feláll, győzedelmes mosolyok kíséretében megszerzi, elveszi, megfogja, elhúzza, ledobja, stb. A szobakerékpár sem ússza meg – illetve én –, mert rákapaszkodva azt is arrébb mozdítja. A szívem is megáll, mi lesz ebből a kölyökből? Az erősebb alkatú, magas családtagok génjei jól összekeverve, kiadtak egy pompás, és szédítően imádható egyedet, elmondhatatlan színű szemekkel. Hol kék, hol szürke, hol keveredik bele még barna is, mindig más. És ahogy néz!
Olvadok.

Megjegyzés: 2016
ppj

Tovább


Blog: Virrasztás

, 145 olvasás, Mona , 5 hozzászólás

Ezek vagyunk

Még emlékszem a legelső asztali kislámpámra. Piros volt. Alacsony és tök bénán csak maga elé világított borzalmas sárga fényével. Nem lehetett állítani, egy darab fekete kis kapcsolója volt, ami megszúrta az ujjat.

De sokat voltunk fent együtt éjszakánként.

Amikor kicsi voltam és alig tudtam olvasni, csak a könyvek nagy borító-címét tudtam kibetűzni… elképzeltem, hogy miről szólhat a regény. Történeteket képzeltem el, és alig vártam, hogy végre megtanuljak olvasni, hogy kiderülhessenek a nagy, titkos könyvek rejtélyei.

Tovább


Blog: Újratervezés

, 208 olvasás, Mona , 13 hozzászólás

Gondolat

Mindig is meg voltam győződve arról, hogy életem összes válaszútján a rossz útra léptem. Egyszerűen génszinten kódolt bennem a dolgok elcseszésének képessége. A tökéletességre törekvés közepette valamin mindig elcsúsztam és a világom úgy fordult a visszájára, akárha megfordítasz egy homokórát...

... újratervezés.

Futom a rohadt köröket a rohadt karma markába szorulva, miközben ujjai között pereg ki minden, ami a lényegem. Télen a napfény, nyáron a hűs, fahéj-illatban az étvágy, kandalló közelben a parázs. Egyre fogyva, egyre szürkülve... mintha vissza is fejlődnék.

Tovább


Blog: Napló – Levél IV.

, 202 olvasás, P.Palffy_Julianna , 6 hozzászólás

Ezerszín

Családi vasárnap

Minden percét élvezem. Régen volt érzések tülekednek, versengenek bennem, szorítják a torkom, miközben azon gyúrok, hogy ne pityeregjem el magam. Mert képes vagyok órákig nézni azokat a seprűnyi szempillákat is (csajok, előre szólok, hogy végetek van!), amíg alszik.
Már beszélgetünk a legédesebb babanyelven, én mórikálok, Őhercegsége pedig megpróbál utánozni. Ebből aztán jó kis nevetések, kuncogások lesznek, és persze üveghang sikítások, mert rájött a drága, hogy ez a saját hangja, és nagyon élvezi. Naná!

Megjegyzés: 2016
ppj

Tovább


Blog: Mai sztorim

, 315 olvasás, Mona , 24 hozzászólás

Paródia

Most meg szemészhez kell elmennem. Igen, valóban baj van a szemeimmel. Azt hiszem, a legnagyobb baj a szemeimmel van. Kezdhettük volna ott – mielőtt az immunológus odaküldött. Az immunológus, akihez a neurológus főorvos, akihez egy szakorvos, akihez az endokrinológus, akihez a sebész, akihez... én már nem is emlékszem, hogy lett hirtelen tumor a fejemben és antitest a véremben.

Tovább


Blog: Napló - Levél III.

, 164 olvasás, P.Palffy_Julianna , 2 hozzászólás

Ezerszín

Mosoly(g) ok

Először is toleránsabb lettem…, meg kritikusabb. Mert miért lenne egyszerűbb, ha egyszer bonyolíthatom? A legnagyobb változásról nem is beszélve!

Türelemanyó vagyok. Én!
Igen, igen. Maga a megtestesült türelem. (mosolyog) Példákkal tudom bizonyítani, hogy így van. Profitál belőle a postáskisasszony a pult mögött, mert kedvesen utasítom vissza a plusz szolgáltatást, nem kérek kaparós sorsjegyet, nem akarok semmiféle biztosítást, profitál belőle a pénztáros hölgy a boltban, mert mosolyogva fogadom a morcos hangulatát, és addig nem nyugszom, amíg nem viszonozza, és ehhez elég egy figyelmes megjegyzés a gyors munkájára, profitál belőle a bunkócska terepjárós, aki lenézően áll mellém a pirosnál, aki alig várja, hogy letoljon, és megmutassa mi az a gyorsulás, ezért hagyom kilőni, és szép nyugiban folytatom az utam tovább, szám szélén a türelmesek, elégedettek mosolyával.

Megjegyzés: 2015
ppj

Tovább


Blog: Napló - Levél II.

, 195 olvasás, P.Palffy_Julianna , 8 hozzászólás

Ezerszín

FrÁSZok duettben

... minden azzal kezdődött, hogy kezdett elegem lenni, már nem tudtam rendesen kinyújtani a lábamat, egyre kényelmetlenebb helyzetekbe kényszerültem, meg aztán borzasztóan kíváncsi is lettem, ki kényeztet ennyire odaadóan kilenc hónapja. Az időérzékem valahol elveszett, fogalmam sem volt, hogy nappal van, vagy éjszaka, de muszáj volt jeleznem, hogy kijönnék. Időnként – hol rövidebb, hol hosszabb szünetekkel –, engem is lökdösött valami, ami nem tetszett annyira, hogy megjegyzés nélkül hagyjam. Frászt kaptam tőle. Ez az izé egyre gyakrabban piszkált, mire megmozdult az egész világ, ide-oda fordulgattak velem, le és fel, vittek balra-jobbra, majd kellemes búgó hangok jöttek, és kényelmesen ringatózhattam. Azok a megnevezhetetlen izék is abbahagyták a tevékenységüket, végre nyugiban tölthettem egy kis időt.

Megjegyzés: 2015

Tovább


Blog: Napló - Levél I.

, 224 olvasás, P.Palffy_Julianna , 18 hozzászólás

Ezerszín

... tudod, Kicsim,

csak ma, éppen ma kapott el a sírás miattad. Eddig is tudtam, hogy leszel, hittem abban, hogy jössz, hogy kacagást, örömet, boldogságot, virágos mezőket, napsütést, kék eget, csillagragyogást (ami jó csak létezik a Földön) varázsolsz majd a szívünkbe, de csak ma, a sokadik ultrahangos képedre nézve sírtam el magam először már itt, a célvonal előtt pár méterrel. Varázspálca intésre bizsereg az érzés, amire régóta várok.

Megjegyzés: Budapest, 2015. 08. 28.

Tovább


Blog: Egy háború emlékére

, 266 olvasás, Boskovits Éva , 5 hozzászólás

Megemlékezés

1996 nyarán láttam életemben először a tengert. Horvátországba utaztunk nyaralni. Éjszaka indultunk, és apám még mondta is, hogy aludjunk az út elején, mert mire feljön a nap, sokkal érdekesebb látnivalók kínálkoznak majd, mint a már ismert magyar tájak. Engem izgatott az utazás. Nagyon vártam. Apám este lefeküdt aludni, én pedig éjfélig segítettem anyámnak a virágokat locsolni. Aztán elindultunk. Az izgalom nem hagyott egyből elaludni. Megcsodáltam az éjszakai Budapestet, majd az autópálya monoton betonfala ringatott álomba a hátsó ülésen.
A hajnali órákban arra ébredtünk a bátyámmal, hogy egy hatalmas fékezés következtében mind a ketten a padlón kötöttünk ki.

Megjegyzés: 2015

Tovább


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 6
Regisztrált: 0
Kereső robot: 35
Összes: 41

Könyvajánló

Tupir:
Képek az életembőlLoló Judit (Tupir): Képek az életemből

Kedves Olvasó!

Életem első kötetét tartod a kezedben. Még alig egy éve, hogy elkezdtem verseket írni.
Suta próbálkozások volt...


Tovább...

Zeneajánló

nincs
Küldte: Gnáli

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Véletlen (mû) ajánló...


Kategóriák


Irodalom


· Ballada:154
· Blog:87
· Bohózat:6
· Dal:1084
· Epigramma:11
· Esszé:185
· Ez+az:6317
· Haiku:1322
· Jegyzet:1110
· Képvers:126
· Kockavers:22
· Krimi:115
· Kritika:25
· Limerik:24
· Memoár:585
· Mese:675
· Novella:3756
· Próza:1924
· Prózavers:224
· Regény:1700
· Rondó:5
· Sci-fi:182
· Sírfelirat:4
· Színmű:2
· Szonett:847
· Szonettkoszorú:11
· Tanka:36
· Vers:63143

Zene


· Album:3
· Klipp:85
· Zene:162

Galéria


· Digitális grafikák:928
· Festmények:650
· Iparművészeti galéria:275
· Rajzok...:1767


Page generated in 0.1747 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz