Navigáció


RSS: összes ·
Irodalom címke lapozgató...

2961 alkotás (149 oldal, 20 alkotás/oldal)


Vers: Anyáskodó

, 7 olvasás, marisom , 0 hozzászólás

Álom

1.

Még élek.
Hiányom fájna,
vagytok ablakom
a Világra,
ráismerés a keddre,
s a világító
vasárnapok uszálya.
Mondhatnám vadszőlővel is,
ami körbefutja kertem,
de néma,
s néha szeretném
én is, e néma-léhaságot.
Szerelmesen
lenni szüntelen.
A vagyok nektek súlyát -
tollnak képzelem.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. V. Élet és halál ura/3.

, 12 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Az alacsony boltívek egy félkör alakú kőasztalt őriztek. Még Swaraeen király építtette át ezt a termet közvetlenül a trónterem mellett. Azóta hallgatták végig az ívbe hajló kövek a Birodalom minden ügyét. A félhold-asztal egészen belevénült a történelembe, a hideg márvány erezete mintha egyre inkább halványodott, kopott volna az idők során rárakódó terhek alatt. Az asztallap díszes mintája már alig látszott. A tizenkettő tanácstag faragott széke viszont vadonatúj volt, azokat kicserélték Swaraeen és Swaraeena ideje óta, fényesen sorakoztak a félkör mentén, hogy egyik se helyezkedjen el közelebb vagy távolabb az egyenes oldal közepén álló magasabb támlájú széktől, amelynek tetejére a koronát faragták ki. Ezzel is kifejezték, hogy a tanács tagjai egyek, a félhold körül nincsenek rangok és kiváltságok.

Tovább


Blog: Lidércfokok

, 35 olvasás, mermaid , 6 hozzászólás

Álom

Rengeteg lépés. Még nagyon hosszú az út. Jó irányba megyek egyáltalán?
Furamód a máskor forgalmas nagyvárosi utcán nincs teremtett lélek, akitől
megkérdezhetném. Az a tény már meg sem torpant, hogy nem is emlékszem már, hová
igyekszem. Csak azt tudom, hogy fontos lenne odaérnem.
Néha autók húznak el mellettem. Nézek utánuk kérdő arccal, de persze nincs a hátsó rendszámtáblára írva a válasz a fel sem tett kérdésre.
A távolban, jobb oldalon körvonalazódni kezd valami építmény.

Megjegyzés: A napokban átélt "lidércálmom".
Nem szoktam álmodni - vagyis nem szoktam emlékezni rájuk. Ez annyira valóságos volt,
hogy muszáj volt megírni!

Tovább


Sci-fi: Galaktikus találkozás

, 35 olvasás, szemi , 2 hozzászólás

Fantasy

Az emberek mióta rájöttek, hogy nem egy lapos tányéron zajlik ez az életnek nevezett misztérium, és hogy a golyóbis, ami a lakhelyük csak egy a trillió-trilliónyi közül, sokféleképpen próbálták leírni, milyen hatalmas is az univerzum.
Én nem próbálom.
Egyezzünk meg abban, hogy felfoghatatlanul nagy.


Megjegyzés: ( mégis az igazsághoz tartozik. hogy a történetet egy gyerekkori rádiójáték..., és az AMF ihlette.... -akinek nem inge, ne vegye magára.)
Sok szeretettel Szemitől (8. 5. 15)

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. V. Élet és halál ura/2.

, 18 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Alevadar, Elsho fejedelme, az ország egyik legelső, és saját véleménye szerint egyenesen a leghatalmasabb ura újdonsült királynőjét szemlélte, mikor az beszéde után visszaült trónjára, és Aedether kezdett ismét beszélni. Büszke arckifejezése hasonló volt, mint Maromáé a kezdeti időkben, amikor még élt az öreg király is, és neki trónörökösként kellett kivívnia mindenki tiszteletét. Alevadar három évvel volt idősebb Marománál, egymással versengve nevelkedtek az udvarban. Mind szellemi mind testi képességeik olyan kiegyenlítettek voltak, hogy egyikük sem tudott a tornákon vagy más területen a másik fölébe kerekedni. A kettejük közötti különbség akkor tűnt fel, amikor Maroma elvette Lorinát, egy semmi kis földesúr lányát.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. V. Élet és halál ura/1.

, 22 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

IV. Maroma király szemei szigorúan mégis jóságosan néztek lányára. Melegségük emléke nem hunyt ki egészen, de megmaradt a tiszteletet parancsoló hideg pillantás is, amitől alattvalói összerezzentek. Büszkén állt, palástja úgy terült szét körülötte, hogy az egész képkeretet betöltötte, kardját büszkén tartotta.
- Segíts az úton, amire lépek – suttogta apja képének Adriana. – Ha már így történt, hadd legyek méltó utódod! Ne hozzak szégyent a Teleranok nevére!

Tovább


Novella: Cserevirág/ TESZT

, 49 olvasás, , 5 hozzászólás

Fantasy

Szerző: 'Elképesztő történetem van egy cserepes virágról. Annyira elképesztő, hogy lehet, el se hiszed, amit hallasz. '

Megjegyzés: 2006. 10.

Tovább


Novella: Két világ között - 5. fejezet

, 18 olvasás, SusanWinter , 0 hozzászólás

Fantasy

5. Este van… este van…

Amint beléptem a szobámba az első megmozdulásom az volt, hogy kulcsra zártam az ajtómat, a második az, hogy ledobtam az utóbb már kezemben cipelt iszonyat nagy bőröndöt, és bentebb sétáltam a kandallóban lobogó tűz fénykörébe. Halvány sejtelmes fény töltötte meg a szobámat a táncoló lángok által. A fal mélykékjén ezüstszín rózsák bontották virágaikat, és kúsztak mindenfelé falszerte. A völgyre néző ablakok függönyei, most takarták a téli táj látképét. Az éjfeketén ránk boruló sötét eget, és a mély álomban szuszogó erdőt is.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. IV. Véres vadászat/10.

, 20 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Aarvon furcsán nyugodtnak érezte magát, ahogyan ott állt az elöljárók tekintetének kereszttüzében vádlottként. Habár fölötte hoztak ítéletet mégis felszabadultság volt benne. Eljött ide, és ezzel már ő megtette az ő részét. Ismét embernek érezte magát, és ha ki is zárják majd, legalább becsületének néhány morzsáját megmentette, és szembenézhet a világgal. Leeronnak és a Históriásnak igaza volt.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. IV. Véres vadászat/9.

, 20 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Adriana várakozott. Gled kért tőle kihallgatást, és érezte, hogy ez lesz az első súlyos és fontos feladata, amit meg kell oldania. Az, hogy Adran eljegyezte Ahreát, megkötött egy szerződést, és most a halálával a herceg minden kiharcolt eredménye semmivé vált, bonyolult helyzetet teremtett. Ennek ellenére igyekezett nyugodtnak látszani. Oliendert meg kell győznie róla, hogy képes tárgyalni a herceggel. A kormányzó még nem bízott benne, ezt világosan érezte, mert ragaszkodott hozzá, hogy ő is jelen lehessen.

Tovább


Vers: Csillagokba írva

, 98 olvasás, Kankalin , 16 hozzászólás

Fantasy

Megigéz az este csillag-mosolyokkal,
zárt szemmel kutatom, melyik a mienk.
Lecsorog a fényük, s míg simogatnak,
bőrömre borzolnak bársony színeket.

Megjegyzés: Amikor a mesék találkoznak a vágyakkal... - a Final Fantasy ihlette. A mesék azért születnek, hogy valóra váltsuk őket.

Tovább


Vers: Bűvös

, 37 olvasás, mermaid , 4 hozzászólás

Fantasy

Fodrokat borzol víz hátán,
parton oson, siklik csillámán.
Fénycserepekkel labdázik,
eljön az éj, mégsem fázik.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. IV. Véres vadászat/8.

, 29 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Oliender furcsának érezte a helyzetet. Először akkor lépett ebbe a dolgozószobába, amikor még Maroma apja, az öreg Maroma volt a király. Mikor már az ifjabbik Maroma mellett szolgált, otthon érezte magát a helyiségben, naponta megfordult benne, hogy megbeszélje az állam ügyeit Maromával. Aztán jött Adran. Különös volt, de ő legalább beleillett a szoba képébe. Most Adrianát kell megszoknia benne. Tulajdonképpen nem kéne furcsán éreznie magát, hiszen ezt csinálta egész életében. Egyik király a másik után.

Tovább


Vers: "Quod est inferius, est sicut quod est superius…"

, 113 olvasás, szantogergely , 17 hozzászólás

Álom

Találd meg önmagad!
Ó, találd meg!
Könnyű ezt mondani!
Én nem hiszek!

Megjegyzés: A vers címe idézet Hermész Triszmegisztosz Smaragdtáblájának 2. tanításából: "Ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van... ". Az első sort és a visszatérő sorokat pedig Jacco Gardner pszichedelikus rock számából, az azonos nevű " Find Yourself" című mű hatására, dallamára, ritmikájára írtam, de a versszöveg nem annak fordítása, nem azonos vele. Annál remélhetőleg jobb

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. IV. Véres vadászat/7.

, 22 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

Adriana nem tudott aludni a temetést megelőző éjszakán. Felkelt inkább. Magára vette a köntösét, és a sötét folyosókon át elindult a kristálykupola felé. Látni akarta még egyszer Adrant. Szinte öntudatlanul botorkált végig a sötét palotában. Belépett a kristálykupola alá. Adran felravatalozott teste mellett két gyertya égett, fentről a hold és a csillagok halvány fénye világított. A gyertyák remegő lángjai hol megvilágították a volt királyok arcait, hol megcsillantak egy-egy folton, máskor pedig sötét árnyékban hagyták őket. Adriana odament a ravatalhoz. Nézte a sápadt arcot. Nem búcsúzott el még igazán. Lehajolt, és suttogni kezdett a sötétbe.

Tovább


Novella: A Nekropolisz Lantja 3. fejezet

, 23 olvasás, SusanWinter , 0 hozzászólás

Fantasy

3. fejezet

A járat végül nem tartogatott számukra több meglepetést annál, mint amire egyébként is számítottak. Úgy, mint: találomszerűen elhelyezett földkupacnak álcázott csontvázak a falak mentén, magukat hangos reccsenéssel Égpenge csizmájának átadó apró csontocskák –amiket a harcos hol halkan szitkozódva, hol hangosan káromkodva fogadott– vagy mint a járatok mennyezetéről dúsan aláomló pókhálók, melyeknek lakói immár épp úgy holtak voltak, mint a járat többi tagja.

Tovább


Regény: Ezer Pokol 3. fejezet

, 28 olvasás, SusanWinter , 3 hozzászólás

Fantasy

3.

Shallia ezt utálja minden közül a legjobban. Hallja ő is a csengőszót, és azon biztos tudatban kezd el készülődni, hogy későbbre kell halasztania az edzés elkezdését. Az egyik mélységi gnómot el is küldi Zek– hez, hogy lehetőleg kezdje el helyette a kiképzést. Sajnos ez alól már nem bújhat ki.

Tovább


Vers: Az egyszemű király

, 61 olvasás, szantogergely , 8 hozzászólás

Álom

Az egyszemű király figyel, követ,
trónja a várával ősi rom,
de tornya őriz minden követ,
s onnan néz át oly sok zord koron.

Megjegyzés: Jacco Gardner: "The one eyed king" című dalának hatására és verzéjének dallamára. A szöveg nem fordítás, azzal nem azonos.

Tovább


Regény: Tűz táncol földjeik felett. IV. Véres vadászat/6.

, 23 olvasás, KáDé , 0 hozzászólás

Fantasy

A nap ugyanúgy sütött, mint máskor, mikor Aarvon felébredt, talán kicsit magasabbról, talán kicsit fényesebben. Nem tudja, hogy meghalt a király? Nem tudja, hogy Vrednában egy lányra súlyos gyász szakadt, hogy a világ kifordult kerekéből? Felkelt, felöltözött, és nem értette, hogy miért eszik egy darab sajtot reggelire, hogy miért vesz magához egy cipót a kosárból. Miért indulnak el lábai a toronyból az erdő felé, és a fák miért nem kopaszok már? Miért virítanak ennyi színben, ha egyszer csak a fekete létezhetne ebben a pillanatban?

Tovább


Vers: Káprázatos vízió

, 64 olvasás, nagyvendel , 4 hozzászólás

Álom

Tomboló nyárban,
Negyven fok felett,
Ha lehunyom a szememet
Elmélázva, elmerengve,
Könnyű testedet látom
Forróságtól elpilledve

Megjegyzés: 2017. forró nyarán

Tovább


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 28
Regisztrált: 14
Kereső robot: 17
Összes: 59
Jelenlévők:
 · Aevie
 · Aimee
 · Alberczki László
 · bladeattila
 · deb
 · Jade_Sarkany
 · Jasyna
 · Kankalin
 · Lorka
 · Lulemy
 · marisom
 · Menda
 · Pieris
 · Syringa
 · szemi
 · zsoloo


Könyvajánló

bratanerzsi:
Élni vagy ölni?Brátán Erzsébet: Élni vagy ölni? Egy vérvonal hattyúdala

– Gyenge vagyok a harchoz, megfutamodom – sajnálta magát és az elfecsérelt fiatal életét. Néhány könnycsepp jelent meg szomorú szeme...


Tovább...

Zeneajánló

Selfish Murphy: Kikötõ
Küldte: MoniglKrisztina

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Véletlen (mû) ajánló...


Kategóriák


Irodalom


· Ballada:157
· Blog:114
· Bohózat:6
· Dal:1096
· Epigramma:11
· Esszé:185
· Ez+az:6336
· Haiku:1351
· Házi pályázat/ próza, novella:10
· Házi pályázat/ vers:12
· Jegyzet:1122
· Képvers:128
· Kockavers:22
· Krimi:109
· Kritika:25
· Limerik:25
· Memoár:588
· Mese:680
· Novella:3810
· Próza:1973
· Prózavers:230
· Regény:1772
· Rondó:6
· Sci-fi:185
· Sírfelirat:4
· Slam költészet:10
· Színmű:2
· Szonett:857
· Szonettkoszorú:11
· Tanka:37
· Vers:63969

Zene


· Album:3
· Klipp:88
· Zene:166

Galéria


· Digitális grafikák:974
· Festmények:652
· Iparművészeti galéria:278
· Rajzok...:1779


Page generated in 0.1115 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz