Navigáció


RSS: összes ·
Irodalom címke lapozgató...

132 alkotás (7 oldal, 20 alkotás/oldal)


Blog: vers gyilkosok

, 42 olvasás, Marossy József , 4 hozzászólás

Gondolat

Az emberiségnek, s az egyénnek egyetlen esélye a műveltség, s ennek alapozása, bővítése nagy részben nyelvi kérdés. Dr Balázs Géza
egyetemi tanár

Tovább


Blog: Festmények rólad - Az utolsó éjjel - útvégi

, 25 olvasás, Aevie , 0 hozzászólás

Megemlékezés

... Mert beszakadt a tó. Valahol meg is sebesültem, mert a jeges fehérségben pír gomolygott, aztán rózsaszín, aztán csak a sötét. Leállt a légzésem, biztos a hideg okozta stressz-sokk. Más kapkod az életéért, én meg csak úgy elsüllyedtem. Hetekig rázott a hideg, fájt minden a fejemben, a mellkasomban… Egyáltalán, az összes csontom velejéig megfagytam. És nem hittem a szememnek, amikor vigyorgó arcod látványára kellett ébrednem. Aztán röhögtél is, én az ágyat nyomtam szenvedve, te meg kinevettél. Meg sem bírtam szólalni a dühtől, a lázmérőt vágtam hozzád, de valahogy az is visszapattanva az én homlokomat csapta meg.

Tovább


Blog: Gondolatok a Fővárosról

, 14 olvasás, nagyvendel , 0 hozzászólás

Gondolat

Eltellett némi idő, s most újra itt állok a téren, amit már nem Moszkva térnek hívnak, az idők szavára hallgatva megváltozott minden. Eltűnődöm a dolgokon, hány csoportot, és hány száz embert hoztam fel egy vidéki kisvárosból kirándulni a fővárosba, s leszálltunk a Déli Pályaudvaron a vonatról, és átgyalogoltunk a legkedvesebb úti célunkhoz, a Budai Várhoz.

Megjegyzés: Vidékről feljőve...
Idegenvezetői visszaemlékezéseimből...
2017.október 10.

Tovább


Blog: Festmények rólad - Útszéli

, 34 olvasás, Aevie , 8 hozzászólás

Megemlékezés

Annyira sajnálom, hogy rengetegszer kiestem a pillanatokból. Bárcsak visszatekerhetném az életet, hogy egy-egy helyzetben mást is észrevegyek, mint önmagamat… A fájdalom az egekig nőtt, pedig nyilván nem halálos egy-egy pofon, vagy hajtépés, meg lökés, ám talán egy-párszor mégis olyan nagy és ijesztő lehetett, hogy örökké megmarad bennem a pánik tőle. Csak a rettegés marad, az ominózus „falhoz vágás”-ra nem emlékszem. Te mesélted. Te tíz voltál és eltörted a karod. Nem ő verte szét, hanem te ütöttél rá akkorát. És ezután a balesetin úgy tettetek, mintha semmi sem történt volna – az első emlékem a kórház folyosója, és a duzzadt karod, pedig nem hiszem, hogy valóban emlékezhetek, még kettő sem voltam.

Tovább


Blog: Festmények rólad - Az első éjjel

, 31 olvasás, Aevie , 4 hozzászólás

Megemlékezés

Számtalan ország, sok városában éltünk, ám mégis – ha a történetem mesélésébe szeretnék belekezdeni, az itt lenne. Talán tizenöt évesen indult el az életem (vagy törött szanaszét), aztán az is lehet, hogy kisgyermekként még nem tudtam volna megfogalmazni azokat a borzalmakat, amiket végig kellett néznem. És azok úgy olvadnak egybe a régmúlttal, mintha csak egyetlen lépés lett volna az időben. Magyarország pedig a második.

Tovább


Blog: hipnózis

, 127 olvasás, nagytamás , 0 hozzászólás

Gondolat

Áram volt vezetve a kerítésbe a suli körül, voltak fegyveres őrök is, farkaskutyák. Mondta a szakoktatóm a suliban, hogy akit szidnak a háta mögött az sokáig fog élni. Mi mondtuk neki, akkor maga nagyon sokáig fog élni. Jót nevetett.
Olyan osztályba jártam ahol csak fiúk voltak, lány egy sem. De volt csak lányokból álló osztály is. Meg volt drótkerítés az iskola körül, hogy ne tudj kiszökni.
Bele volt vezetve a 220 V.

Megjegyzés: Regressziós ( visszalépés) hipnózisban általam elmondott dolgok. Lejegyezte xy.

Tovább


Blog: Életem kicsi értelme

, 32 olvasás, Samu Katalin , 2 hozzászólás

Sors

Amit most leírok, talán sok mindenki számára unalmasnak tűnhet, de nekem ez volt az életem. Óriási szenvedés és fájdalom, amit több okból kifolyólag is ki szeretnék írni magamból. Terápiás célból, illetve azért, hogy mások, akiknek, valamiért nem jól alakul az életük, ebből merítsenek erőt. Lássák, hogy van annál rosszabb is, mint ami velük történik. Bár tudom, mindenkinek a saját problémája a legnagyobb gond.

Tovább


Blog: A céges-partyk margójára

, 32 olvasás, efmint , 0 hozzászólás

Elmélkedés

Na igen, ez egy érzékeny topic és a másnapok mindig maguk alá temetik a kínos emlékeket. Sokunk szerint sajnos nem eléggé.

Hol máshol fordulhat elő, hogy a délelőtt még tip-top asszisztens kisasszony - a kitartás és a lelkiismeretesség szinonimája - hat órával később már a swinger klubos élményeiről sztorizgat.
Az ember meg csak bámul ki a fejéből, lehajt még pár pohár sört, ráküld némi töményet és csak jegyzeteli fejben a szaftos sztorikat.

Tovább


Blog: Sirámok három tételben

, 31 olvasás, Menda , 3 hozzászólás

Elmélkedés

Közhely tudom, de igaz, az élet nem habos torta! Apropó: hab! A hab nálunk tiltott szó, kiejteni életveszélyes, mert lavinát indít el maga után. Hab = anyós. És ezt a lehető legkomolyabban mondom. Az én drága édesanyám a habos sütemények nagymestere. Felülmúlhatatlan csodálatos süteményeket tud kreálni. Az évek és a rutin, mondhatnánk. De nemcsak az. Fiatalkorától kezdve nagyon ráérez az ilyen sütemények elkészítésére. A dicséret részemről és gyermekeim részéről sohasem maradt el. A férjem viszont nem ezen szocializálódott. Hát tehetek én erről? Igen tehetek, mivel hozzá kötöttem az életem, ami elég súlyos hiba volt. Mivel ő nem szerette ezeket a finomságokat csak beszólni tudott rájuk. Lehet, hogy irigységből, mivel ő ilyeneket csak a cukrászda kirakatában láthatott.

Tovább


Blog: Csak mi

, 57 olvasás, Aevie , 12 hozzászólás

Halál

Van aki él, és van akinek eltelnek a napok. Tudom, voltam itt és voltam ott is. A fájdalom mindig csillapíthatatlan. Az volt a temetésen, a következőn és még megannyin – már rég nem számoltam össze. Most is az, csak most jól vagyok.
Csak ha odaadnád nekem az erőt. Tudod, csak annyit, ami vagyok, ami voltam. Emlékszel még rá(m)? Elmesélhetnéd, mert az emlékeim is függöny mögül homályosulnak. Nem is voltam szép. Okos meg főleg nem. Dagadt voltam, de legalább erős. Határozott elképzelésem volt az életről. Arról pontosabban, hogy mi a fájdalom. És én semmi mást nem akartam, mint csillapítani azt. Embereket gyógyítani. De nem tudtam akkor még, hogy szétesik az egész, és darabjaira hull a való. Teljes tanácstalanság övezi a profizmusomat. Teljesen profin tudok élni úgy, hogy közben haldoklom. Apró rezzenésektől rémülök halálra, mert mindennek az ára pontosan ez: nincs több bizalom.

Tovább


Blog: Szőke nők

, 73 olvasás, deb , 16 hozzászólás

Ezek vagyunk

Epizódok

Metró. Tömeg. Reggel van, sok az utas. Egymással szemben ültetve bámulnak a semmibe. A szélen fiatal pár eszik. Frissensült pogácsát falatoznak együtt, éhesen, élvezettel. Megszűnt köröttük a világ. A lány fiatal, talán tizenhat éves, a fiú talán húsz lehet. Egy zacskóból szednek mind a ketten, ami a fiú kezében csörög. A lány szép homlokú, haja lófarokba szorítva frufru nélkül. Kék szeme tisztatekintetű, arca sima, ruhája rendes, túl rendes. Minden szabályos. Bokáig érő fekete pántos cipő, csattal az oldalán. Lába feketekockás harisnyába burkolva, egymás mellett zártan, szoknyája kék-zöld térdig érő kockás. Keskeny arcán komoly kifejezés, mikor félrefordul. Ékszer sincs rajta sehol. Mégis vonzza a tekintetet az a mosoly, ami a fiúra sugárzik, ahogy eszik. Szája zártan mozog ahogy rág, mosolya mégis ragyog. Az arca is. A szeméből valami parázs hullám szóródik, ahányszor a fiúra pillant. S ő is mosolyog. Vissza. Tiszták.

Megjegyzés: 2007. 01. 07.

TovábbBlog: FMINTDÉNES-NÉVVÁLTOZTATÁS

, 119 olvasás, efmint , 12 hozzászólás

Sors

Kedves Alkotótársak!

Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy a napokban az fmintdénes-ről efmintre változtatom a felhasználónevemet. A régi publikációk is ez alá a név alá kerülnek. Szerencsére ezen kívül semmi sem változik ( tehát a fennkölt és egzotikus stílus is marad).

Tovább


Blog: PöttömPötty a köbön 8.

, 37 olvasás, mermaid , 4 hozzászólás

Somolygó

2014. február 2. (négy éves)
Színházas PöttömPötty-szösz

A színház kapcsán beszélgettünk a Pöttyös Panniról...
Mondtam: "Tudod, mikor ekkora voltam, mint te, nekem megvolt az összes Pöttyös Panni-könyv, és ez volt az egyik kedvencem! "
Erre ő hüledezve: "Te voltál négy éves??? "

Tovább


Blog: Barátom: a jelen

, 45 olvasás, vick lesky , 5 hozzászólás

Gondolat

Volt, hogy meg akartam ölni magam. Nem éreztem jól magam a bőrömben. Szar napok jöttek, szar napok után. Unalom, egyhangúság, szomorúság. Ezek a szavak jellemezték az életemet. Pedig nem voltam mindig ilyen. Sőt! Boldog, vidám, jó kedvű ember voltam. Ám a világ akkor sem látta rajtam, hogy baj van, amikor már belülről mardostam magam. Lassan tépkedtem cafatokra a lelkem és minden áldott este úgy feküdtem le, hogy az sem zavart, ha már másnap reggel nem ébredek fel.

Tovább


Blog: PöttömPötty a köbön 7.

, 46 olvasás, mermaid , 4 hozzászólás

Somolygó

2012. december 28. (három éves)
PöttömPötty és a bibi

Házi paprikás szalámit evett reggelire - szinte zsemle nélkül, csak a szalámiszeleteket.
Egyszercsak mutatja keserves képpel az ujját:
"Nagyi nézd - itt volt egy bibi - de már nem látszik... "
Nézem - tényleg semmi nem látszik.... aztán kis csönd, majd jön a magyarázat:
"Tudooood, mikor ettem a házi kolbászt, egy picit megmartam"
- arany babám megharapta a saját ujját - ráadásul amint kiderült, Anya sem tudta, mitől volt a bibi - neki sem mondta el...
Hm - titkok tudója lettem: D

Megjegyzés: Még egy kis mosoly Pötty-módra

Tovább


Blog: Hello my old friend, Mr. Hipochondria.

, 56 olvasás, efmint , 3 hozzászólás

Elmélkedés

Sajnos a jóléti társadalmak legnagyobb problémája, hogy az ember egyszerre érzi, hogy kilátástalan az élete és hogy jó dolgában már nem tudja mit kezdjen magával. Valószínű ez azért is lehet így, mert folyamatosan azt halljuk, hogy bármi lehet belőlünk, csak akarni kell, de azt kevésszer teszik hozzá, hogy a világmegváltó terveket megvalósítani, azért mégsem ilyen egyszerrű és csak százból egynek sikerül majd a zsíros bödön közelébe jutni. A Harcosok klubbja c. filmben Tyler Durden monológja remekül foglalja össze jelen korunk tényállását:

"Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. "

Tovább


Blog: PöttömPötty a köbön 6.

, 39 olvasás, mermaid , 4 hozzászólás

Somolygó

2012. augusztus 4. (majdnem három éves)

Tegnap délután ébredés után igen nehezen tudtam "visszalopni magam" a szívébe - hisz tegnap otthon volt Anya is, csak altatás után Ő elment a fodrászhoz, így mikor Otikám ébredt, csak én voltam ott.... volt is keserves sírás...
"Nem téged hívtalak! "
Aztán lehiggadt, és hazaért Apa is - de én rendesen kiestem a pixisből:) (pedig nem én zavartam el Anyát otthonról)
Később mégis odabújt hozzám:
"Nagyi, buborékozunk? "
... és persze buborékoztunk...


Megjegyzés: Újabb adag mosoly

Tovább


Blog: Konyhapszichológia: A megfelelésről szubjektíven

, 72 olvasás, efmint , 12 hozzászólás

Elmélkedés

Nekem az a legnehezebb az életben, hogy ez az egész nagy valami nem egy konstans, állandó dolog. Tudom, ez egy közhely, de mégis sok időmbe és energiámba telt, mire el tudtam fogadni. Gyerekoromban úgy képzeltem, hogy a belső stabilitás valami olyasmi, hogy az ember egyfolytában szilárd egyensúlyt érez, amiből semmi sem zökkentheti ki: mindig a helyzet urának lenni, mindig tudni a célt és mindig helyt állni, a kultúránk ezt tanítja és aki képtelen megtanulni a leckét az mehet a süllyesztőbe, mert eretnekké válik. A probléma mindig ott kezdődött, hogy miközben ezt próbáltam elérni, valahogy mindig kicsúszott a kezem közül a kormány és a legkevésbé éreztem azt, hogy a helyzet ura vagyok.

Tovább


Blog: PöttömPötty a köbön 5.

, 39 olvasás, mermaid , 2 hozzászólás

Somolygó

Új Pöttöm-sztori

Tegnapelőtt (ígéretem szerint) elmentünk villamosozni... ez számára nagy szám, mivel a bölcsi gyalog-távolságra van, hosszabb utakra kocsival mennek, így nem túl sok alkalma van "tömegközlekedni".
Lesétáltunk a Mechwart-ligeti megállóhoz, és a budai hídfőig mentünk - tehát nem túl hosszú volt az út, de hát vannak még problémák időnként az utazással - nem akartam egy hányást kockáztatni...

Megjegyzés: 2012. január 1. (két éves múlt)

Tovább


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 52
Regisztrált: 10
Kereső robot: 62
Összes: 124
Jelenlévők:
 · Aevie
 · Designo
 · inyezsevokidli
 · lyanoka
 · Menda
 · mermaid
 · Pieris
 · qqcska
 · quentin
 · Seila
 · Zsolti


Könyvajánló

margot:
Isten tenyerénNémeth Margo (margot): Isten tenyerén

Néha úgy éreztem, hogy már nincs tovább, nem bírom továbbcipelni azt a terhet, amit a sors rakott rám. De valahonnan mindig jött egy reménysugár...


Tovább...

Zeneajánló

Bress: zokog a lelkem
Küldte: bress

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Véletlen (mû) ajánló...


Kategóriák


Irodalom


· Ballada:157
· Blog:133
· Bohózat:6
· Dal:1106
· Epigramma:11
· Esszé:187
· Ez+az:6346
· Haiku:1356
· Házi pályázat/ próza, novella:23
· Házi pályázat/ vers:27
· Jegyzet:1131
· Képvers:128
· Kockavers:22
· Krimi:114
· Kritika:25
· Limerik:25
· Memoár:586
· Mese:687
· Novella:3841
· Próza:1989
· Prózavers:230
· Regény:1780
· Rondó:6
· Sci-fi:186
· Sírfelirat:5
· Slam költészet:35
· Színmű:2
· Szonett:864
· Szonettkoszorú:11
· Tanka:38
· Vers:64405

Zene


· Album:10
· Klipp:90
· Zene:171

Galéria


· Digitális grafikák:995
· Festmények:652
· Iparművészeti galéria:285
· Rajzok...:1782


Page generated in 0.1617 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz