Navigáció


RSS: összes ·
Amatõr ZENÉSZEK az AMF-en...

2010-08-17 11:14:31, 1459 olvasás, Pieris, 2 hozzászólás

Zenélünk

Sziasztok!

Az AMF közel nyolc éve létezik. Ez idõ alatt sok amatõr írónak és képzõmûvésznek nyújtott teret a kezdeti szárnypróbálgatásaikhoz. Néhány éve újabb témakört indítottunk, és immár fogadunk iparmûvészeti alkotásokat is. Majd nem is olyan régen egy álom valósult meg azzal, hogy a hangos versek is megjelenhettek az oldalon. Ekkor lett elõször „hangja” az AMF-nek. De nekünk ez még mindig nem volt elég…

Régi tervünk, hogy valamilyen formában megpróbáljunk teret adni az amatõr zenészeknek is, hiszen a zene is éppoly mûvészeti ág, mint az írás, festés, rajzolás vagy a szobrászkodás. Mivel azonban ehhez általában igen nagyméretû tárhely szükséges, így egészen mostanáig a tervet nem követte gyakorlati megvalósítás…

Az elmúlt egy-két hétben gõzerõvel folyt a technikai háttér megteremtése, és megszületett az (általunk) annyira várt lehetõség.
Létrehoztunk egy új szolgáltatást „Zenék” néven. A hozzá tartozó modul elérhetõ a fõmenü szolgáltatások menücsoportjából a „Zenék” linkre kattintva. Zenét beküldeni a fõmenü személyes menücsoportjában a „Zene beküldése” linkre kattintva lehetséges. Természetesen a járulékos felületek is meg lettek teremtve, így az egyéb menüpontok alá bekerültek a megfelelõ programrészek. Ennek köszönhetõen a zenék helyet kaptak az Iratrendezõben, az Utolsó eseményekben, a Személyes lapon, a Mûvek szerzõnkéntben, stb., stb.

Mivel azonban nagyméretû tárhely nem áll a rendelkezésünkre, így egy alternatív megoldásra volt szükség. Zenefájlokat a szerverünkre nem lehet feltölteni. De mivel a legtöbb amatõr zenével foglalkozónak van saját weblapja, vagy valamilyen hely a neten, ahol eddig is fel voltak töltve a zenéi, demói. Így azt a lehetõséget választottuk, hogy nálunk csak egy tartalom helyezhetõ el, amiben a már létezõ weboldalról (akár YouTube is lehet) lehet belinkelni a zenét/videó klipet.

Jelenleg a következõ formátumokat képes fogadni a rendszer:
Audio: mp3
Video: flv, mov, YouTube (direkt link)


Néhány dolog, amit fontosnak tartunk megemlíteni az új szolgáltatással kapcsolatban:

 • Mivel ebben az esetben az AMF-en olyan tartalom keletkezik, amiben az oldalon kívülre mutató linkek szerepelnek, így a tartalmat elhelyezõ személy köteles gondoskodni azok életben tartásáról. Amennyiben bejelentés érkezik a szerkesztõséghez, hogy olyan Zene szerepel az oldalon, amelynek tényleges tartalma (médiafájl) nem elérhetõ, úgy azt a zenét értesítés nélkül töröljük az oldalról minden arra érkezett hozzászólással együtt. Amennyiben egy belinkelt tartalom helye/elérhetõsége megváltozik, úgy azt a tartalmat elhelyezõ személy jelezze a szerkesztõség felé, és a beküldött zenében kicseréljük a rossz linket a jóra.
 • A zene beküldése felhasználói szempontból majdnem ugyanúgy néz ki, mint a mûvek beküldése, így azoknak, akik már régebb óta tagjai az oldalnak nem lesz nehéz megszokni. Itt is van elõnézet, ahol ellenõrizhetõ a beküldendõ anyag. Elõnézetben megjelenik egy beépített player. A play gombra kattintva ellenõrizhetõ, hogy megfelelõen van-e belinkelve a külsõ tartalom. Amennyiben a player nem játssza le, vagy hibaüzenetet generál, úgy vagy nem támogatott a megadott formátum, vagy helytelenül van megadva a fájl elérése. Ebben az esetben ne küldd el a mûved addig, míg nem jó, mert a szerkesztõség nem nyomozó hatóság. A hibásan beküldött tartalmakat töröljük.
 • Csak olyan zenét vagy videoklipet küldj be, aminek részben vagy egészben jogtulajdonosa vagy. Ha te szerezted a zenét, de nem te írtad a dalszöveget (vagy fordítva), akkor részben vagy csak jogtulajdonos. Ez esetben a több jogtulajdonos engedélye szükséges ahhoz, hogy publikáld az alkotást.


 • Reméljük, hogy hasznos lesz ez a szolgáltatás, és új színfolt lesz az AMF mûvészeti palettáján…

  Jeep!

  Kinyomtatom


  Regisztrálj!

  Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a hírről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

  Beszélgetés  SmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

  Tagjainknak

  Online látogatók:
  Látogató: 22
  Regisztrált: 1
  Kereső robot: 14
  Összes: 37
  Jelenlévők:
   · andrisko


  Könyvajánló

  Polgár Veronika:
  Készen-lét  Polgár Vera: Készen-lét

  A Készen-lét c könyv rendhagyó alkotás úgy szerkezetében, mind tartalmában. Egy ma is létező helyszín szolgál rendezőelvként a novellák és a cím nélküli, rövi...


  Tovább...

  Zeneajánló

  Imajica
  Küldte: kovacsgabor

  Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

  Zenék

  Kategóriák


  Page generated in 0.0827 seconds
  Nicknév: Jelszó: Emlékezz