Navigáció


RSS: összes ·




Keresztelő - Visszatekintés, lekerekítés (4. hír)

2017-06-18 15:11:22, 762 olvasás, Syringa, 2 hozzászólás

Közösség

Kedves Alkotótársak!


Sok idő múltán kanyarodok vissza a Keresztelőhöz, hogy némileg elvarrjam a máig elvarratlanul csúfoskodó, befejezetlen téma-szálakat.
S mert voltak jogos kérdésfelvetéseitek, elsősorban azokat szeretném megválaszolni, majd néhány gondolatot hagynék itt a szavazás eredményéről.

- Miért volt olyan sürgős új nevet választani?
- Miért nem írtunk ki hosszabb időtartamot e kérdés eldöntésére?
- Miért került az oldal tartalmi megújítását megelőző első helyre az oldal átkeresztelésének témája?
- Miért nem a győztes név alatt működünk?

Az egymással összefüggő kérdésekre adható válaszok egyetlen végső okban, az oldal átvételt követő állapotában ragadhatóak meg. S itt talán elegendő csak utalnom arra a heteken át észlelt jelenségre, amikor az ominózus rendszerhibák változatos tüneteit tapasztalhattuk meg, szinte valamennyien...
Mai összefoglalással élve már elmondható, hogy egy kétségbeesett mentési kísérlet részesei voltunk. Ugyanakkor, a sietősség okának idő előtti feltárása - akkori megítélésünk szerint - a labilis rendszer további romlásának kockázatát rejtette magában. A sietős névadásra tehát, elsősorban e mentési kísérlet részeként volt szükség. Ugyanis, az oldalhoz tartozó két domain név (amatormuveszek.hu, pieris.hu) viszonyának tisztázatlansága miatt egy harmadik domain név bevonásával kívántunk megoldani egy sajátos technikai problémát. S mivel az oldal átkeresztelése egyébként is a terveink között szerepelt, az itt leírt ok miatt előbbre hoztuk a szavazást.

Végül, a mentési kísérlet egy teljesen más útvonalon ért célba, a rendszer állapota stabilizálódott, a domain-kérdés pedig -ahogy tapasztalhatjátok - a továbbiakban is megoldásra vár.

-.-

Néhány gondolat a szavazás eredményéről:

A Keresztelő látszólagos sikertelensége ellenére is nagyon örülök annak, hogy végigvittük ezt a történetet. Lelkesítő volt számomra a menet közben tapasztalt sokféle remény, hogy talán ez, talán az lehet számunkra a megfelelő név. S valóban sok jó gondolat született, kezdetben még nem számolva azzal, hogy a legtalálóbbak nagy része valamilyen értelemben már foglalt volt.
Mivel a Keresztelő 2. és 3. szavazós körébe már csalódottságot tükröző reakciók kerültek, arra a meglátásra jutottam, hogy a szavazás kimutatható eredménye ellenére sem erőltetnék olyan névadást, ami csak jobb híján nevezhető megfelelőnek. A szantogergely-től származó győztes "(k)arcok" név-ötlet alapvetően nem volt rossz, de nem is volt telitalálat. A legnagyobb 'hibája' pedig az volt, hogy erős hasonlóságot mutatott a karcolat.hu-val.
Ebben a helyzetben egyetlen megoldás tűnt számomra kézenfekvőnek. Visszanyúlni a forráshoz, ahhoz az eredethez, mely nevében és tartalmában is hűen tükrözi az oldalon tevékenykedő alkotók irodalomhoz, ill. művészetekhez fűződő valós viszonyát.

Ne bánkódjunk tehát a Keresztelő 'sikertelensége' miatt. Mert összességében véve mégsem voltunk sikertelenek, hiszen oly sok minden derült ki rólunk menet közben. Láthatóvá vált például, hogy képesek vagyunk közös tervezésre, ötletelésre, gondolkodásra, aminek még komoly hasznát vehetjük a továbbiakban. Mert a Keresztelőhöz hasonlóan, a későbbiekben is lesznek eldöntendő lépések, kérdések, melyeket ugyancsak közösségi szinten lesz célszerű megvitatnunk. A leszűrhető tapasztalatok pedig mint mindig, ez esetben is annyifélék, ahányan vagyunk...


Köszönöm szépen a figyelmeteket, s további jó alkotómunkát kívánok Mindannyiótoknak.
Szeretettel üdv.:
Syringa


Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a hírről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Beszélgetés



SmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásHúsvét 1Húsvét 2Húsvét 3Húsvét 4Húsvét 6Húsvét 7Húsvét 9PartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpringEaster bunnyEaster eggEaster bunnyEaster eggs

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 339
Regisztrált: 0
Kereső robot: 29
Összes: 368

Könyvajánló

entizenharom:
Gonosz a mélyben és egyéb rémtörténetek (novelláskötet)



Révész Márton: Gonosz a mélyben és egyéb rémtörténetek (novelláskötet)

Stephen King szerint:
„Az elme több a tetején úszó racionális hártyánál.
Mélyen a logikus rész alatt,...


Tovább...

Zeneajánló

Ha nem írjuk át
Küldte: Déness

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.9185 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz