Pieris: GMAIL.COM SPAM és az AMF-rõl érkezõ levelek...
Megjelent: 2012, április 18. Idő: 09:39:26
Témakör: Biztonság...



GMAIL.COM SPAM és az AMF-rõl érkezõ levelek...

Sziasztok!

Sajnos mostanában elég sokszor kaptunk olyan megkeresést, miszerint az AMF-rõl küldött e-mailek, így a regisztrációs levelek sem érkeznek meg bizonyos felhasználókhoz. Hosszú idõ után sikerült lokalizálni a problémát. A baj forrása a következõ:

Az AMF lassan idén már 10 éves lesz. Tíz éve használjuk ugyanazokat az e-mail címeket (pl: info{kukac}amatormuveszek{pont}hu), és mivel ezen címeink nyilvánosak, sajnos ez idõ alatt már sok-sok mail cím gyûjtõ robot begyûjtötte. Ennek köszönhetõen a mi e-mail címeink mögé bújva, mintha mi lennénk a feladók, rengeteg spamot küldenek szét a világba. Sokszor kapok én is viagra reklámokat ukrán nyelven a saját mail címemre, amiben a saját mail címem van feladóként megjelölve. Én pedig nem hogy beszélni, de bizton állíthatom, hogy írni sem tudok ukrán nyelven, és különben is, miért reklámoznék én viagrát? Nincs benne részesedésem... :-)

Hosszú nyomozgatás után kiderült, hogy a gmail.com végzõdésû mail címekre egyáltalán nem érkeznek meg LÁTSZÓLAG az általunk küldött levelek. Ez azért van, mert a gmail-nek elég érzékeny és tanulékony spam szûrõje van. Ha elég sok felhasználó jelöl spam-ként bizonyos címekrõl leveleket, akkor késõbb azon címekrõl már mások sem kapják meg LÁTSZÓLAG a leveleket.

Azért írom, hogy LÁTSZÓLAG, mert a levelek VALÓJÁBAN MEGÉRKEZNEK, de spamként jelölve a kukában kötnek ki.

A megoldás: a kukában lévõ, tõlünk származó levelet minõsítsétek vissza "NEM SPAM"-nak, és akkor legközelebb már megkapjátok. Sajnos ez esetben elõfordulhat, hogy ezentúl a mi címeink mögött bújkáló, nem általunk küldött spam-okat is meg fogjátok kapni.

Sajnos mindenki számára jó megoldás erre a kérdésre nincsen. Ha levetetjük címeinket a gmail.com spam listájáról, idõvel akkor is vissza fog kerülni, mert nem tudjuk kontrollálni, hogy kik és hányszor használják fel általunk nem engedélyezett célokra nyilvános mail címeinket...

- Jeep -



A weboldal neve: Pieris.hu - interaktív kortárs művészeti portál
www.pieris.hu

A hír linkje:
https://www.skin.pieris.hu//hirek/olvas/hir/81