Syringa: Irodalmi laboratórium (39. hír)
Megjelent: 2019, június 22. Idő: 23:28:10
Témakör: Közösség



Irodalmi laboratórium (39. hír)

Kedves Alkotótársak!

Egy nemrégiben létrehozott újdonságra szeretnénk felhívni a figyelmeteket:

Irodalmi laboratórium címszó alatt a továbbiakban egy újabb, főoldali besorolásra vonatkozó kategória áll rendelkezésünkre, amelyben erősen kérdőjeles, nem szokványos, necces, különböző határokat feszegető, átlépő, provokatív, "tűz-és robbanásveszélyes" , alapalapanyagokkal dolgoz(hat)unk, kísérletez(het)ünk.
A nyilvános labor célja, hogy az ide sorolt - szerkesztői/alkotói/olvasói biztosítékokat kiverő - alkotásokat a belőlük fakadó feltűnő és bántó/sértő jegyeik alapján az átlagosnál alaposabb elemzésnek vessük alá.
Amennyiben a mű szerzője a szerkesztői, alkotói/olvasói jogos észrevételek alapján megfelelő átdolgozást hajt végre az írásán, a mű új változata új beküldésként kerülhet ki a laborból.

Az Irodalmi laboratóriumba csak a kritikus pontjaikat leszámíthatóan, alapból főoldalas minőségű művek kerülhetnek be. Vagyis, a labor nem büntető kategória, hanem helyes iránykeresést célzó kísérleti műhely.

A laborban csak arról szavazunk, hogy az átdolgozott anyag mentesült-e a kifogásolt/sértő tartalomtól, ezért ebben a szavazásban értelemszerűen, a kifogást tevő szerkesztők, alkotók és olvasók vehetnek részt.
Az új beküldést pedig a szokásos módon vezetjük át az értékelő rendszerünkön. Vagyis min. 2 szerkesztői és egy "tízantológiás" szavazattal soroljuk be valamely (Magazin vagy Antológia) kategóriába.

Sikertelen vagy meghiúsult kísérlet esetén az adott mű a labor tűzbiztos falai között marad.

- . -

Mivel a labor hangsúlyosan a mű erősen vitatható pontjainak írásbeli elemzésére, boncolgatására szolgál, itt nem csillagozunk és nem kategorizálunk.

Az irodalmi laborba szerkesztői és alkotói javaslatra is kerülhetnek be művek, de a laborba helyezéshez szerkesztői döntés szükséges.



A weboldal neve: Pieris.hu - interaktív kortárs művészeti portál
www.pieris.hu

A hír linkje:
https://www.skin.pieris.hu//hirek/olvas/hir/162